Elverum beholdt poengene, etter hardt press fra Falk Horten – Elverum

Elverum beholdt poengene, etter hardt press fra Falk Horten

Elverum hadde Falk Horten på nakken hele kampen. Sluttspurten sikret seieren og 2 poeng for de svarte og hvite!

Elverum-Falk 33-30 (17-14)

Kampen der Elverum var favoritter startet jevnt som bare det. Falk som kom fra en kruttsterk seier mot Drammen viste tidlig innledningsvis at de ville gi Elverum kamp om poengene. Etter fem minutter av oppgjøret var stillingen 5-5 etter at Kevin Gulliksen hadde satt inn noen fine kontringer for Elverum.

Like etter skaffet Magnus Fredriksen Elverum et straffekast etter en tøff duell mellom han og Marius Kleiven hos Falk. I situasjonen koker det i topplokket til Lindboe som dro på seg en tominutter for munnbruk. Straffen sørget Kristian Krag Ørsted for at gikk i mål, og Elverum ledet 7-6 på dette tidspunktet.

Etter 18 minutter av den første omgangen var stillingen 9-9 etter at Oleg Macharashvili hadde tre kjappe scoringer på rad. Forsvaret til Elverum slet med intensiteten og at Falk spilte en litt uortodoks håndball der det kom skudd der andre lag ville ha spilt pasninger. Falk tok Elverum litt på senga i denne omgangen.

På stillingen 12-12 etter 24 minutters spill fikk Elverum en gyllen mulighet til å stikke fra til pause. I overtall etter at Kleiven fikk sin andre utvisning trodde de fleste at Elverum skulle takke for følge, men dårlig forsvarspill sørget for at denne perioden endte 2-2, noe som var meget svakt av de svarte og hvite vertene. Derfra og inn fikk ikke Falk flere mål. Med tre kjappe scoringer ledet Elverum 17-14 til pause. Selv om Falk hadde muligheten til å putte fra straffemerket i det pausesignalet ulte utover et litt glissent Terningen Arena. Morten Nergaard reddet forsøket til Falk og jublet hemningsløst mot benken til Falk Horten. Om det var frustrasjon over all klagingen på dommerne fra bortelaget eller om det var noen annet vites ikke.

Den 2.omgangen var veldig lik den første. To lag som fulgte hverandre i målprotokollen, og etter 5 minutter hadde Falk hentet inn det ene av Elverums tre mål i pluss fra den første omgangen. Michael Jonassen lobbet inn et frekt straffekast mot en Morten Nergaard som hadde startet omgangen godt for Elverum.

Kevin Gulliksen hadde allerede etter 8 minutter av den 2.omgangen scoret sitt sjette mål. Etter et tålmodig angrepsspill av Elverum fikk Børresen ballen ut til kantspillerens som tricket ballen enkelt bak Ilic i buret til Falk. Ilic hadde ingen god start på den 2.omgangen og ble byttet ut med Simen Westby Johansen like etterpå.

Morten Kapi Christensen utlignet til 21-21 etter 12 minutter av omgangen. Kantspilleren som ble hentet hjem fra Danmark før denne sesongen gjorde en god figur ute på høyrekanten denne kampen. Heldigvis for Elverum scoret Magnus Fredriksen like etterpå. I angrepet etterpå vartet André Lindboe opp med et kunstmål fra midtbacken. Kantspilleren skyter et stegskudd som er vridd tilbake i forsvar hjørnet, helt utagbart for keeper.

Elverum klarte ikke å løsrive seg fra Falk i denne kampen. Etter 17 minutter av den 2.omgangen er lagene like langt etter at Oleg Macharashvili scoret alene med keeper etter en gavepakke fra Nikolaj Mehl.

Elverum utnyttet et overtall godt i perioden etterpå. Kevin Gulliksen, som hadde bommet to skudd på rad satte inn en etterlengtet scoring, før Thrainn Orri Jonsson økte til en 26-24 ledelse med 11 minutter igjen. Stefan Ilic ville ikke at Elverum skulle reise ifra på dette tidspunktet, med to susere var det plutselig Falk som hadde muligheten til å gå i ledelse. Stefan Ilic fikk muligheten fra straffemerket, men denne gangen ville ikke Morten Nergaard at serberen skulle gjøre nok et mål på han. Med 8 minutter igjen på stillingen 26-26 tok Michael Apelgren en timeout for å samle guttene sine.

Nikolaj Mehl sendte Elverum opp i en ledelse på 29-28 med 4 minutter igjen, og i Falk sitt angrep fikk Nergaard en etterlengtet redning på et skudd fra Ilic. André Lindboe sørget for at Elverum økte til en ledelse på 2 mål i angrepet etterpå. Magnus Fredriksen scoret sitt 6.- og 7.scoring med kun en scoring av Macharashvili imellom og Elverum ledet med 3 mål med snaue minuttet igjen. Først da kunne Elverum slippe ned skuldrene i det som ble en ordentlig sliteseier mot et hardt kjempende Falk Horten.

Toppscorer Elverum: Kevin Gulliksen, 8mål.

Toppscorer Falk: Oleg Macharashvili, 7 mål.