Historie fredag: ….mitt minne…. Matthias Matthiasson, A-lagsdebut 1993 – Elverum

Historie fredag: ….mitt minne…. Matthias Matthiasson, A-lagsdebut 1993

"Fra Fylken til Terningen Arena" er håndballskatten til Elverum håndball og vi sakser følgende minne:

Jeg kom fra Island og til Elverum i 1993 og la straks merke til den unike håndballkulturen i byen. Vi hadde det suverent beste hjemmepublikum og de beste supporterne, og jeg følte meg hjemme i Elverum fra første stund. Laget var fra 1989 bygd opp av Thorir Hergeirsson, og spillerne var sultne på resultater og villige til å yte maks på hver trening for å vinne. Det var også mange talentfulle og svært gode spillere på laget, som Stig Rasch, Knut Olav Holt, Ragnar Hoel, Thomas Johansen, Tom Brataas….Det var en stor ære å få spille for Elverum de tre årene jeg var i klubben og sluttspillseieren i 1995 er toppen i min karriere. Mottagelsen vi fikk da vi kom hjem fra Sandefjord den kvelden glemmer ingen som fikk oppleve den. Noen av lagkammeratene fra den tid er av mine beste venner, og vi holder fortsatt god kontakt. Jeg var for eksempel i Knut Olavs bryllup og i Stigs 40-årslag.

I 1993 kom Matthias til Elverum fra Island. Primært for å erstatte en annen Islending som dro motsatt vei, nemlig trenerens bror, Grimur Herrgeirsson. Matthias og han var ganske like, ikke minst når det gjaldt innsats og temperament. ute på banen. Matthias var i tillegg enda litt raskere, kontringssterk og hadde vriene finter. Han ble fort en publikumsyndling.

Matthias fikk med seg tre sesonger på A-laget før han dro tilbake til Island foran 1996/97-sesongen.

Til slutt et par bløte gåter:

– Hvorfor legger ikke fuglene rede på Stortinget? Svar: For der har de ikke rede på noen ting!😁
– Hva får du dersom du bråker med Internett? Svar: Nettbank! 😂

Da sier jeg takk for seg, koser meg med seieren over Falk Horten på onsdag og ser fram til to nye poeng mot Nøtterøy på søndag.

God håndballhelg!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg