Tabelljumbo Nøtterøy venter på bortebane søndag! – Elverum

Tabelljumbo Nøtterøy venter på bortebane søndag!

Elverum klare for årets første bortekamp i Eliteserien.

Første bortekamp i 2018 spilles i Vestfold, mot nyopprykkede Nøtterøy. Laget som trenes av Torbjørn Klingvall har fått en meget tøff sesong på øverste nivå. Etter 15 spilte kamper har laget 14 tap og kun en seier. Laget ligger hele 9 poeng bak Bodø på kvalikkenplassen. Det vil altså si at det er et Nøtterøy med kniven på strupen som tar imot Elverum på søndag. I forrige oppgjør vant Elverum hele 33-20, i en kamp der Apelgren valgte å hvile Morten Nergaard, Kevin Gulliksen og Magnus Fredriksen i hele oppgjøret. Flere andre av nøkkelspillerne spilte også mindre i denne kampen, som var mellom seirene over Dinamo Bucuresti og Gorenje Velenje. Den gangen ble Vegard Bakken Øien banens beste for Elverum, mens Michael Jonassen, som nå spiller for falk, ble det for Nøtterøy.

 

Men en ting er viktig i håndball og Nøtterøys seier kom i den siste kampen de spilte. En kruttsterk 30-26 seier borte mot Sandes har nok gjort underverker på en ung spillerstall som Klingvall råder over. Man skal ikke undervurdere det å vinne kamper, for da får man igjen trua på det man driver med. Og hjemmebanefordel er alltid med på å prege kamper. I tillegg har de noen rutinerte spillere som har vært med på litt av hvert før.

 

Steffen Berg Løkkebø har tidligere spilt mesterskap for Norge, og i dag er han høyreback/kant for rødtrøyene fra Vestfold. Sandefjordgutten som kom fra Falk før denne sesongen har nok lagt om prioriteringene til familie og utdanning som fengselsbetjent, men gamle sirkushester liker å showe ved de store anledningene. Det er ikke umulig at både Nergaard og resten av keeperne til Elverum går på en trick eller to fra den teknisk slepne spilleren.

 

På venstre bakspiller har de sin største stjerne. Khalid Chentout. Den tunisiske bakspilleren har tidligere vært innom B-laget til Barcelona og han spilte også i Sandefjord, helt til Simen Holand Pettersen kjempet han ut av laget. Chentout er en veldig god spiller som har 31 mål på 8 kamper for Nøtterøy.

 

Nøtterøys toppscorer heter Jacob Weidemann med sine 58 mål på 14 kamper er han på en fin 29.plass på toppscorerlisten. Ellers består laget av en rekke unge, gode spillere som kjemper for hverandre i hver duell. Nøtterøy har også en tidligere Elverumspiller i troppen. Simen Kroken spilte en del sesonger på A-laget til Elverum, men har på grunn av skader ikke vært på banen for Nøtterøy denne sesongen. Simen er ansett som en av nøkkelspillerne i laget.

 

Man kan vel ikke stikke under en stol at Elverum er ganske store favoritter i dette oppgjøret. Med kun 1 tap og en uavgjort så langt i år er det mye som skal til for at Apelgrens gutter ikke stikker av med seieren mot Nøtterøy. Selv om vi hadde en dårlig kamp mot Falk Horten sist, så har nok guttene snakket mye om hvordan man møter kamper der man er såpass store favoritter som man faktisk er mot Nøtterøy. ¨

 

Elverum har en tropp som så å si er skadefrie. Igjen er det usikkert om tommelen til Håkon Ekren er klar for kamp.

 

Avkast er 18:00 på søndag i Nøtterøyhallen. Kan du ikke ta turen så kan kampen følges på handballtv eller ostlendningen.no.

 

Vi går for nye poeng!

 

HEIA ELVERUM!