Drammens Joakim Hykkerud inn mot onsdagens toppkamp – Elverum

Drammens Joakim Hykkerud inn mot onsdagens toppkamp

Vi har tatt en prat med Joakim Hykkerud landslagsspiller, mangeårig proff som til årets sesong har flyttet hjem til Norge for å gjøre Drammen HK til et topplag igjen.

Hei Joakim, velkommen hjem til Norge. Hvordan har det første halvåret hvert? 

Hei! Det første halvåret har vært veldig fint. Deilig å komme hjem til familie og venner og det er veldig gøy å spille i den norske ligaen igjen. Morsomt å være med på en ny reise med Drammen igjen.

Etter mange år i dansk, svensk og tysk håndball. Hva tenker du om den norske Eliteserien?

Norske Eliteserien er bedre enn jeg trodde før jeg kom tilbake. En helt annen håndball enn i Tyskland der det var mye fysikk, og her hjemme i Norge er det mer fart. Så det var en omstilling i starten men er inne i det nå.

Noen profiler du mener stikker ut og hvorfor i så fall?

Mange talentfulle ungutter rundt om i Norge. Dårlig på navn men ser det er mange som kommer til å blir utenlandsproffer en dag.

Sammenlignet med de land du har vært ute å spilt i, hva er det Norsk topphåndball må utvikle å forbedre?

Tilskuere på kamp og kamp arrangement er jo noe helt annet i Utlandet. Jeg mener klubbene må bare gi ut masse gratis billetter for å fylle haller, og heller tjene penger på andre måter. En full hall gjør produktet mye bedre!

I Elverum ser vi på Drammen som en av norsk håndballs virkelig store klubber, hva skal til for at dere over tid blir en toppklubb igjen?

Økonomien må på plass igjen etter mange år med mye surr utenfor banen. Så blir det å bygge stein for stein igjen for å bli ett stabilt storlag. Da kan det være enda enklere å få hjem profiler og legge mer til rette for de unge!

Men vi er på en god vei og cupgullet i desember var veldig viktig for jobben videre.

Over til onsdagens toppkamp, Elverum på bortebane. Dine tanker om kampen?

Tøff kamp mot Norges beste lag de siste årene. Det blir gøy å spille mot Elverum i deres storstue. Det har vært noen gode oppgjør tidligere så håper på en god kamp der DHK drar hjem seieren.

Hva mener du er Elverums styrker?

Dobbel dekning på hver posisjon og ett lag som er veldig samspilt!

Noen svakheter?

Nei. Derfor er dere storfavoritter til Onsdag! 😉

 

Vi er glade over å ha deg tilbake i norsk håndball og gleder oss til å slåss om to poeng på onsdag. Hjertelig velkommen.