Drammentrener Kristian Kjelling inn mot onsdagens toppkamp – Elverum

Drammentrener Kristian Kjelling inn mot onsdagens toppkamp

Kristian Kjelling er overalt i norsk håndball om dagen, ene dagen leder han Drammen til NM-gull for å så lede oss gjennom TV-sendingene i forbindelse med EM.

Hei Kristian, først gratulerer med NM-gull og vel gjennomført EM.

Takk for det!

Du har nå vært hjemme i Norge noen år og er godt innsatt i norsk topphåndball. Dine tanker om nivået på ligaen, lagene og generelt klubbene?
Nivået i ligaen syns jeg sakte men sikkert går den riktige retningen. Flere og flere klubber begynner å ligne profesjonelle lag. Men vi har fortsatt et stykke vei å gå. Dessverre er det veldige store forskjeller mellom klubbene så jeg opplever ligaen som litt mer ujevn enn den var for noen år siden. Men på en annen side er det mye bedre noen klubber går foran enn at alle jobber på amatør nivå. Tror også at flere utenfor Norge på den måten får opp øynene for Norsk liga da topplagene faktisk kan bite litt fra seg i Europa i de mindre cupene. Så en positiv utvikling i mine øyne men fortsatt masse å jobbe med.

Hva gjør vi bra i norsk topphåndball og hva må bli bedre?
Vi er ganske flinke til å rekruttere lokalt en del steder. Dette er man veldig opptatt av i en del klubber og noen klubber har fine modeller for det. Flere klubber er også flinke til å lage modeller med jobber eller studier ved siden når de ikke har muligheten til å gjøre spillerne til proffer. Ellers er enkelte klubber gode til å tørre nå syns jeg. Lag som Elverum, Arendal, Halden og Drammen primært tør å satse og kline til litt med næringslivet lokalt i ryggen. Det er retningen å gå.
Vi har en generell stor oppgave i å løfte arrangement og opplevelse på kamper rundt over alt. Menneskene i og rundt klubben må tenke mer på klubben som en bedrift og behandle den deretter. Bygge klubb og ikke kortsiktig sportslig, dette mener jeg fordi jeg ønsker en total proffesjonell liga. Så må vi heie på den modellen istedenfor at klubber som ikke får det til syter og klager på andre. Vi konkurrerer på og utenfor banen.

Drammen er i år tilbake i den virkelige toppen av Eliteserien. Hva er det dere gjør mere riktig nå enn de siste 6-7 årene?
Først og fremst er det helt andre mennesker i klubben. Det er et helt nytt styret men noen veldig kompetente mennesker. Uten dem hadde det ikke vært mulig. Gjennom det grunnlaget bygger vi nå en fremtid men ønske om vekst stille og rolig både på og utenfor banen.

Hva skal til for at Drammen HK blir stabilt i toppen over tid?

For å få til det må klubb og økonomi bygges opp. Vi måtte først redde klubben, deretter må vi stabilisere den i form av en sunn drift. Så kan man snakke om hvordan vi skal være et topplag over tid. Og vi er nok fortsatt i stabiliseringsprosessen. Og så skal vi ta opp kampen med toppen på et høyere nivå enn det vi er på nå. Men vi skal skyndte oss langsomt. Og vi har et stykke igjen for å karre oss på øverste nivå i drift, økonomi og ikke minst sportslig. Men vi har en langsiktig plan med gode mennesker inne. Så det har jeg stor tro på vi skal klare.

Onsdag venter Elverum på bortebane i et virkelig toppoppgjør. Dine tanker inn mot kampen?
Vi møter Norges beste lag og er egentlig det eneste topplaget vi ikke har slått. Syns vi bærer preg av at to av våre profiler var med landslaget en mnd men håper vi kan få kjempet om poeng. Vi er sultne og går for full pott.

Hva ser du på som Elverums styrker?

Elverum er laget med desidert størst bredde. De står som regel bra bakover og har veldig mange strenger å spille på. Så største styrken er nok bredde og at de har veldig mange dyktige spillere.

Takk for at du tok deg tid, hjertelig velkommen til Terningen Arena og ta veldig gjerne med deg en busslast med supportere fra Drammen.

Selv takk!