Elverumslegenden Lars Nordberg: «Elverum – Drammen er en ren klassiker!» – Elverum

Elverumslegenden Lars Nordberg: «Elverum – Drammen er en ren klassiker!»

Han var med sist gang Elverum og Drammen spilte storkamper, nå er de der igjen og slegga på venstrebacken er helt klar i sin tale: "Det betyr mye å slå Drammen"!

Lars Nordberg, du en levende legende når det gjelder å smadre Drammen i tellende kamper. Gleder du deg til Elverum – Drammen på onsdag?

Ja. Det blir spennende å se om Drammen allerede nå kan utfordre Elverum, eller om det er litt for tidlig i satsingen deres for å nå toppen.

En årrekke i svart og hvitt, har gitt deg mange kamper mot Drammen gjennom din karriere. Hva er det som er så spesielt med akkurat dette oppgjøret?
Drammen var jo et av de store lagene som dominerte norsk håndball en årrekke før vi rykket opp til Eliteserien og i våre første år som Elitelag. Det ble jo derfor en stor rivalisering når lille Elverum begynte å yppe seg med meritterte og bortskjemte drammensere og i tillegg begynte å ta noen skreller mot de. Noen år etter opprykket var det jo vi og Drammen som kjempet om det meste av titler noen år og rivaliseringen toppet seg vel når vi som store underdogs slo Drammen med de hjemvendte proffene sine i sluttspillfinalen 2008. Etter det ble det mange store oppgjør mot Drammen og ikke minst minnes vi jo cupfinalen i 2009 som står som et av de største oppgjørene oss i mellom. Ellers har det vært mange vinnerskaller i begge lag de nevnte årene og dette har jo medvirket til at det har gått en smule hett for seg i enkelte kamper.
For drøye 10 år siden var det storkamper mellom Elverum og Drammen i hopetall, etter noen roligere år er oppgjøret endelig tilbake. Savner du å stå på banen mot dem på onsdag?
Jeg er vel heller glad for at jeg slipper stå på banen onsdag med tanke på kroppens tilstand om dagen… Men selvfølgelig savner man jo disse toppkampene etter å ha vært med på de i en årrekke. Stemningen, nerven, duellene, og intesiteten i disse oppgjørene er ikke noe man kjenner på kroppen altfor ofte så det er klart man gjerne skulle hatt den følelsen igjen av og til.
Hva er ditt beste Elverum – Drammen minne?
Det er vel vanskelig å ikke sette cupfinalen i 2009 som det beste minnet fra kamper mot Drammen, men jeg minnes også veldig godt når vi slo de i semifinalen av cupen nede i Drammen med 15 før cupfinalen i 2008, 17-32 ble det vel…
Historisk sett har publikum betydd mye i oppgjøret Elverum – Drammen. Hva er det med denne gamle rivaliteten som er så samlende og energisk?
Elverum har alltid hatt stor nytte av publikum og spesielt Taiga’n som har vært med på disse oppgjørene i lang lang tid nå. Jeg vet vel såpass at det fortsatt er noe av det beste for Taiga’n er å slå Drammen…både historisk sett, men også fordi det har vært rivalisering mellom supporterklubbene. Jeg tror også sluttspillgullet i 2008 betydde enormt for supporterne våre da det gav de troen på at Elverum igjen kunne bli et lag å regne med i norsk håndball, som kunne slå alle og vinne alle titler. Derfor mener jeg det fortsatt betyr mye å slå Drammen selv om det ikke har vært svært varierende kvalitet på det Drammen har levert de siste årene.
Onsdag er det en ny og viktig kamp mellom Elverum og Drammen i Terningen Arena. Hvem som vinner kan ha stor betydning når seriegullet skal deles ut om ikke så alt for lenge, hvem tror du stikker av med poengene?
Jeg har vanskelig for å se at Drammen tar med seg noe som helst hjem fra Terningen så jeg må vel si at Elverum er favoritter i disse oppgjørene fortsatt. Det skal dog sies at jeg tror Drammen er på rett veg og at Kjelling har gode forutsetninger for å bygge opp et topplag i Drammen igjen…vi trenger jo noen som kan fighte om 2. plassene de neste årene også 😉
God kamp alle sammen!