Storkamp mot Drammen – Elverum
Imsgaard og Mehl jublet for to poeng i forrige oppgjør mellom lagene. Kan vi håpe på reprise på onsdag?

Storkamp mot Drammen

Gøran Sørheim, Joakim Hykkerud og resten av Drammen kommer på besøk i Terningen Arena.

Det er duket for årets første toppkamp i Terningen Arena når Drammen Håndballklubb kommer på besøk. Etter 3 kamper på en uke venter nå Kristian Kjellings Drammen for Elverum. Med seier mot Bodø, Falk og Nøtterøy har Mikael Apelgrens gutter spilt seg inn i en posisjon der de kan få en skikkelig luke på Drammen, med to poeng i onsdagens kamp. Drammen kommer fra en imponerende seier med 17 mål mot Sandnes i helgen.

 

Før lagene møtes ligger Elverum på 2.plass med sine 25 poeng og Drammen ligger på plassen bak med 22.poeng. Elverum har to kamper mindre spilt, så det vil si at alt press på å vinne ligger på gjestene fra Drammen. Uten seier vil de være helt hektet av i kampen om sølv eller gull i årets eliteserie. Drammen er for øvrig regjerende Norgesmester etter at de beseiret Bodø i Oslo Spektrum i romjulen.

 

I forrige oppgjør mellom lagene ble vi vitner til en forrykende håndballkamp som hadde det aller meste. Elverum vant den målrike kampen 36-34 etter at Emil Imsgaard kom inn og stengte buret for de svarte og hvite. Drammen med Gøran Sørheim i spissen ledet det meste av kampen, men måtte se seg slått av ett Elverum som beviste at de klarte å holde et høyere tempo igjennom hele kampen. Drammen ledet flere ganger med hele fem mål, men Tine Poklar og resten av Elverums guttene holdt hodet kaldt. Poklar ble også kåret til Elverums beste spiller den kampen. Gøran Sørheim, som gjorde hele 11 mål, ble kåret til DHKs beste spiller.

 

I dagens DHK finner vi to landslagsspillere. Joakim Hykkerud er en hjemvendt spiller som er utrolig viktig for Drammen. Med sin rutine er han en meget viktig spiller både i angrep og i forsvar. Hykkerud som er linjespiller har gjort hele 59 mål for Drammen i årets sesong, og han var også en viktig bidragsyter til cupgullet som drammenserne kunne juble for i desember.

 

Deres andre landslagsspiller er Gøran Sørheim. Liermannen som tidligere dette året signerte en ny kontrakt med DHK fikk sin mesterskapsdebut for Norge, på bekostning av vår egen André Lindboe. Sørheim er på en måte hjertet i dagens DHK, med sitt tempo og overblikk er han den viktigste spilleren for Kristian Kjelling. Ulempen til Drammen er at Sørheim med sitt enorme tempo sliter ut sine lagkamerater som ikke er like godt trent som han selv. Sørheim er lagets toppscorer med 88 mål så langt i sesongen.

 

Ute på kanten har Aksel Horgen virkelig funnet seg til rette etter en høst som var preget av litt skader. Horgen har spilt seg opp til å bli en av de aller viktigste spillerne i Drammen denne sesongen, noe hans småpene 41 mål på sju kamper tilsier. Drammen er helt avhengig av at Horgen treffer i morgensdagens kamp om det skal bli fest på bussen hjem til elvebyen etter kampen onsdag kveld.

 

I tillegg har de god bredde på venstrebacken der de har den tidligere landslagsspilleren Johannes Hippe og trolig en kommende landslagsstjerne i Hermann Vildalen. Begge to besitter et godt skudd som kan gjøre livet surt for våre målvakter. Hippe er kanskje hakket mer spillende, mens Vildalen er kjent som en bevegelig skytter. Blir spennende å se hvordan dette løses av Nikolaj Mehl og Jonas Burud som står i den posisjonen.

 

For hjemmelagets del så må de opp i nivå om de skal ha noen som helst sjanse i onsdagens kamp. Etter to kamper der de kun har vunnet med få mål, uten å overbevise er det igjen dags for å finne sitt høyeste nivå. Med all respekt for tidligere motstandere i årets sesong, så er det først nå det virkelig er en toppkamp igjen, og guttene har brukt den seneste uken til å være best mulig forberedt til denne oppgaven. Stallen er helt skadefri og guttene er tente på å gjøre en bedre prestasjon enn hva de gjorde mot Nøtterøy sist.

 

Avkast er 20:30, og det er meldt om mye folk. Ta turen du også! Dette blir håndball på sitt beste uansett utfall, men vi håper selvsagt at vi står igjen med to poeng.

 

HEIA ELVERUM!