To deilige poeng mot Drammen i toppoppgjøret! – Elverum

To deilige poeng mot Drammen i toppoppgjøret!

Etter en jevn 1.omgang så viste Elverum at de hadde et ekstra gir i den 2.omgangen.

Elverum-Drammen. 29-24 (14-16)

Det var Elverum som startet best onsdagskveld i Terningen Arena. Etter 4 minutter ledet Elverum 3-1 etter at Lindboe hadde satt et straffekast og Nikolaj Mehl hadde smelt inn et langskudd og fintet ut Joakim Hykkerud like etterpå.

Kevin Gulliksen økte til 4-1 med en helt magisk kontring etter god forsvarsspill fra de svarte og hvite. Gulliksen lekte ballen over hodet til Mathias Kolstad Holm som startet kampen for gjestene fra Drammen. Nevnte Gulliksen gjorde igjen en god prestasjon i det han økte til 5-2 til vertene etter 07:30 spilt. God start på kampen av Oslogutten.

Etter 10 minutter fintet Richard Hansich ut hele forsvaret til Drammen. I tillegg satte han ballen i mål bak Holm og Elverum ledet 7-3. Drammens trener var ikke fornøyd med det han så av laget sitt og tok en timeout for å ta en prat med guttene sine. Heldigvisi for gjestene reduserte Joakim Hykkerud rett etter timeouten.

Kampen bølget veldig frem og tilbake de neste minuttene. Elverum hadde en god mulighet i overtall som de ikke klarte å utnytte, og Drammen kastet også bort litt baller, sånn at Elverum fortsatt ledet i det 18 minutter var spilt. De svarte og hvite ledet 8-6 før Gøran Sørheim reduserte nok en gang for gjestene. Vertene slet veldig med Hykkerud innledningsvis, og den rutinerte landslagsspilleren gjorde sitt femte mål i det han reduserte til 8-8. Timeouten til Kristian Kjelling viste seg å være en genistrek.

Drammen gikk raskt opp i en ledelse på to mål, og Elverum hang godt med. Etter 23 minutter satte Aksel Horgen inn 12-10 for gjestene.  Heldigvis for Elverum og Michael Apelgren så reduserte Kevin Gulliksen for vertene. Kampen vekslet veldig mellom ett og tomåls ledelse for gjestene fra Drammen inn mot pause. Drammen gikk til pause med 16-14 ledelse etter at Elverum og ikke fikk det straffekastet som de mente at de skulle få.

Det var helt tydelig at pausepraten til Elverum fungerte som den skulle. Allerede etter to minutter hadde Elverum og Lindboe utlignet forspranget til DHK, og få  minutter etterpå ledet Elverum 17-16 over gjestene fra Drammen. Elverum så seg ikke tilbake og etter 7 minutter av den andre omgangen hadde Kristian Krag Ørsted dyttet inn to mål til, til stor frustrasjon av Kjelling som måtte ta sin første timeout i 2.omgang.

Drammen og Aksel Horgen fikk en gyllen mulighet til å score sitt første mål i 2.omgang fra straffemerket, men unge Horgen klarte ikke å motstå presset mot Nergaard. Først reddet kapteinen til Elverum, så fikk Horgen igjen returen. Fra liggende posisjon reddet keeperen mesterlig igjen og Horgen løp slukøret hjem igjen i forsvar. Fantastisk prestasjon av Nergaard, som gjorde en god 2.omgang for Elverum.

Elverum fortsatte i et enormt tempo mot et DHK om så ut til å ha lagt igjen all selvtillit i bortegarderoben i pausen. Tine poklar satte inn vertenes 8. scoring på rad og Elverum ledet 22-16 i det Kjelling tok gjestens siste timeout i kampen. Den praten ga mer effekt og like etter fikk Drammen en etterlengtet scoring ved Christian Spanne. Men uheldigvis for DHK hadde Nikolaj Mehl skrudd på turboen mot sine gamle lagkamerater. Dansken løpte enkelt inn en ny scoring bare sekunder etter at Spanne hadde scoret.

Drammen fikk muligheten i overtall etter at de hadde tatt innpå noen scoringer. I kjent stil valgte Elverum å ta ut Morten Nergaard i denne perioden i angrep, og Elverum mistet ballen noe umotivert, men en rask Lindboe fikk byttet med Nergaard like før Hykkerud prøvde å hive ballen i det åpne målet. Nergaard rakk tilbake og Hykkerud gjorde en juniorfeil i det laget hans var i ferd med å spille seg inn igjen i kampen. Heldigvis for DHK svarte strekspilleren godt etterpå med to kjappe scoringer og Elverum ledet «bare» 23-20 etter den fantastiske åpningen de hadde.

Heldigvis satte Kevin Gulliksen inn nok en fantastisk scoring på en flyver fra Lindboe i kontringsfasen. Og i det han igjen satte inn en herlig lobb i angrepet etterpå så trodde alle i Terningen Arena på seier i toppoppgjøret mot Drammen. Spikeren i kista kom i det Christian Spanne skjøt i blokka og klønete ga dommerne muligheten til å vise han ut i returløpet, i det han dro ned Tine Poklar på vei fremover i banen. I samme kontringen økte Mehl til 26-20.

Nevnte Mehl avsluttet en god kamp med Elverums 29 scoring før Hykkerud pyntet på resultatet etterpå. Elverum vant 29-24 etter en forrykende 2.omgang

Neste kamp er mot Kolstad i Trondheim om en uke.