Elverum henter Sigvaldi Gudjonsson! – Elverum

Elverum henter Sigvaldi Gudjonsson!

Henter islandsk vingtalent fra Aarhus. Klar med 2.årskontrakt for Elverum!

Elverum Håndball Herrer er i full gang med å sikre troppen for neste sesong, og har i dag landet en 2.årskontrakt med det islandske vingtalentet Sigvaldig Gudjonsson.

Gudjonsson er en 23 år gammel høyreving og kommer fra danske Århus. Han har allerede gjort seg bemerket i gjennom flere klubber og er kjent med å levere. Blant annet tok han DM-gull (danske mesterskapet) med Århus U-18 i 2011/2012 og derfra har reisen vært flott for den fortsatt unge høyrevingen.

Han har også fått sin sjanse på det islandske landslaget A-landslaget hvor han har scoret 3 mål på 3 kamper. Fortsatt ung og i startgropa der enda. Gudjonsson har likevel fått herje på både U-18 og U- 20 landslaget til Island, og har vist seg som en spiller man kan regne med i framtiden. Han var blant annet med når det islandske landslaget spilte landskamper i Terningen Arena, i fjor.

Sigvaldi Gudjonsson har allerede en rekke klubber bak seg før turen nå går til Elverum fra sommeren av. Han har blant annet spilt i Vejle Håndbold, Skovbakken og Bjerringbro-Silkeborg før turen gikk til Århus der han har oppholdt seg de siste 3 sesongene.

Som spiller i Danmark har islendingen også blitt kjent med en av spillerne som i dag er i Elverumstroppen. Gudjonsson spilte nemlig med Kristian Krag Ørsted i Århus U-18 og en sesong i Bjerringbro -Silkeborg. De har fått æren av å møte hverandre både som med og motspillere, da Gudjonsson gikk til Århus i 2015/2016 ble de å se på hver sin side av banen.

I følge Ørsted er det en moderne vingspiller som er god på både kontra og skudd fra smal vinkel, samtidig en spiller som dekker godt opp bakover som venter Elverum til sommeren. Ørsted legger ikke skjul på at han gleder seg til å få islendingen som lagkamerat, da de allerede kjenner hverandre godt fra tidligere.

Islendingen har vist seg å regne med også i Århus hvor han jevnlig har satt inn mål gjennom sesongen, rett før jul ble han blant annet tatt inn på rundens lag i den danske 888-ligaen.

Mye tyder på at Sigvaldi Gudjonsson er er spillertype som passer godt inn i Elverumstroppen,  og spillet Michael Apelgren har lagt til grunn for suksessen de siste årene. Det er en spiller som gjerne lager show, men også vet å være dønn seriøs når det gjelder. En ypperlig type for Elverum og Terningen Arena skulle man tro.

Spillerfakta
Navn: Sigvaldi Bjørn Gudjonsson
Født: 4.juli 1994
Høyde: 193 cm
Vekt: 90 kg
Nasjonalitet: Island
Posisjon: Høyreving
Tidligere klubber: Velje, Skovbakken, Bjerringbro-Silkeborg, Århus

Mål i den danske ligaen 2015/2016: 57 mål (Århus)
Mål i den danske ligaen 2016/2017: 66 mål (Århus)
Mål i den danske ligaen httill i 2017/2018: 46 mål (Århus)

 

Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg er glad for at klubben nok engang har klart å sikre seg en spiller av dette kalibret:

«Sigvaldi Gudjonsson er en spiller som har dokumentert kvalitet på høyt nivå i flere sesonger. Han er en litt annen type enn Kevin Gulliksen, men er en type som i tillegg til å være god offensivt har god fysikk og kan spille toer i forsvar», sier Myhre og legger til:

«Det er i tillegg spennende at en spiller med Gudjonssons alder og kvalitet velger å gå fra en klubb som ligger på sluttspillplass i den danske ligaen, til Elverum»

Ifølge Elverumstrener Michael Apelgren er Sigvaldi den typen spiller Elverum har vært på leting etter:

«Sigvaldi er en allround kantspiller, med mange kvaliteter også som bakspiller, noe vi har lett etter hos kantspillere, da vi vil ha kanter som er mye delaktig i spiller. Han er en dyktig forsvarsspiller, som også kan spille toer i forsvar, men er spesielt tenkt som en vingforsvarer da vi som vanslig vil at våre vinger skal ha stort fokus på kontringsspill.»

 

Vi ønsker Sigvaldi velkommen til Elverum til sommeren og lykke til med oppholdet i svart og hvitt.