Sigvaldi Gudjonsson: «Spillestilen til Elverum gir meg muligheter» – Elverum

Sigvaldi Gudjonsson: «Spillestilen til Elverum gir meg muligheter»

Han har signert en 2 årskontrakt med Elverum håndball fra 2018/2019 sesongen. Vi har tatt en prat med vår kommende høyreving Sigvaldi Gudjonsson

Du har signert en kontrakt på 2 år med Elverum Håndball Herrer. Hva er det som fikk deg til å velge Elverum?

Elverum var et ganske enkelt valg for min del. Jeg var ute etter å ta det neste steget i min karriere, og for min del virker Elverum å våre rett valg. Jeg ønsker å være en tydelig del av spillet og av laget, og spillestilen til Elverum gir meg muligheten til å score mål, spille godt forsvar og forhåpentligvis blir det også Champions League-spill. Det er nok hovedgrunnen, samtidig er det jo det beste laget i Norge med et mål om å vinne hver eneste kamp, jeg liker den mentaliteten. Slik er det ikke hos et lag midt på tabellen i Danmark, der det er akseptert å tape mot topp fem. Jeg vil til et lag som kjemper for å vinne hver eneste kamp og der passer Elverum ypperlig inn.

Det ryktes at du har bekjentskaper i Elverumstroppen allerede og at du har spilt både mot og med Kristian Krag Ørsted tidligere. Hadde det betydning for valget ditt?

Det er helt klart at mitt vennskap med Ørsted gjorde dette mer aktuelt. Jeg ringte han fort etter at Elverum og min agent hadde startet samtaler og forhørte meg om hvordan han trivdes med klubben og alt rundt, og når han var så fornøyd med alt. Han fortalte om den betydningen håndballen hadde for byen og alt og det ga meg litt ekstra glød for å ta dette valget.

Vi vet jo at du har vært i Elverum og Terningen Arena på landslagsoppdrag tidligere, men hva visste du om Elverum som klubb før du kom i kontakt i forbindelse med en overgang?

Ja, vi spilte i Elverum med landslaget i fjor og jeg la godt merke til hvor god håndballkultur det var i hallen. Det artige er at jeg visste absolutt ingenting om Elverum Håndball når jeg var her i sommer. For meg var det bare en hall med god stemning der vi spilte landslagshåndball, så det var veldig morsomt å høre at Elverum var interessert i å hente meg nå i etterkant.
Klubben, byen og det meste virket veldig bra, Terningen Arena er helt topp, en kul hall å spille i der det virker å være veldig god atmosfære rundt kampene. Når vi spilte treningskamper der i sommer mot Polen og Sverige, var det masse folk og bra trøkk. Det tyder på at håndball er veldig høyt på lista i byen!

Flere tidligere islandske spillere i Elverum har fortalt at håndballkulturen på Island er relativt lik den du finner i Elverum. Nå har du også fått bred erfaring fra Danmark de siste årene. Hva forventer du deg når du kommer til Elverum?

Jeg har gode og høye forventninger før jeg kommer til Elverum. Jeg vet at ligaen ikke er like god som den danske ligaen, men det ser ut til at det er på veg opp og fram. Det virker som at topplagene er veldig gode, men at det nedre sjiktet på tabellen er noe svakt i forhold til i Danmark. Uansett ser jeg veldig fram til å komme til Elverum, og ikke minst håper jeg at vi får muligheten til å spille ute i Europa.

Du har allerede god landslagserfaring bak deg, med blant annet yngre landslag. Hva er karrieremålet ditt og hvordan passer Elverum inn i dine planer for framtiden?

Mitt store mål har alltid vært å spille på landslaget. Hele min håndballkarriere er bygget på målet om å spille for det Islandske landslaget. Elverum er et godt steg i retningen av å få den muligheten videre. Jeg får vist meg fram på en større scene, jeg kan score mye mål og slik blir jeg forhåpentligvis også sett av landslagsledelsen. Den muligheten får jeg ikke i Århus, det blir færre mål, blant annet fordi kantene ikke brukes så mye i vår spillestil. Nå har jeg sett Elverums spill og jeg tror det passer meg perfekt som kantspiller. Ser man på Lindboe og Gulliksen så scorer de mye mål og mye av nøkkelen ligger nok i Elverums spillerstil. Apelgren virker å ha veldig god kontroll og jeg tror vi er enige om at Elverum passer perfekt for meg.

Elverum har blitt Norges Champions League-lag de siste årene. Hvor stor betydning har det for deg at det kan bli Champions League-spill også neste sesong?

Jeg håper jo selvfølgelig at det blir Champions League-spill på oss neste sesong, det er jo såklart en av hovedgrunnene til at jeg valgte nettopp Elverum. Det er selvfølgelig ikke krise om det ikke skulle gå slik, men det ville absolutt vært en drøm å få spille med Elverum i Champions League allerede neste høst.

Hva er det du ser fram til når du nå velger Elverum og Norge, både på og utenfor banen?

Jeg gleder meg til å jobbe mer laget og treneren. Jeg vet ikke så mye om byen enda, i dag spiller jeg i en stor by med over 300.000 innbyggere. Så det vil kanskje forandre seg noe, men det tar jeg som det kommer. Første prioritet for meg er 100% fokus på håndballen, så i første omgang er det ikke så viktig for meg med alt det andre, men det kommer kanskje etter hvert. Jeg er sikker på at det er en flott og hyggelig by og komme til der håndball betyr mye for mange.

Helt til slutt, kan du ikke si litt om deg selv som håndballspiller og person?

Jeg er ingen typisk kantspillet, jeg er høy og kan spille i forsvar. Jeg er rask og har god fysikk, en sosial gutt, som lett kommer overens med folk.  Jeg gleder med til å komme til Elverum, møte laget og ha det utrolig gøy med å spille håndball!

 

Vi ønsker Sigvaldi velkommen til Elverum! Det er bare å sette igang med islandske kamprop og være klar for vikingtokt skal vi tro den islandske vingen!