Til Trønderlag for å jakte poeng! – Elverum

Til Trønderlag for å jakte poeng!

Onsdag er det klart for sesongens første møte med Kolstad.

Etter en solid kamp hjemme mot Drammen for ca en uke siden er det igjen en tøff oppgave som venter Elverum på onsdag. Formlaget Kolstad er verter når vi setter oss på bussen opp til Trondheim. Stian Gomos gutter har vunnet alle de tre kampene de har hatt etter jul, og står nå med 4 seire på de fem siste. Etter jul har de i tur og orden slått Fyllingen, Bodø og Nøtterøy. Spesielt hjemmekampene mot Nøtterøy og Fyllingen imponerte trønderne. Laget ligger for øyeblikket på den siste sluttspillplassen(8.plass), men det er kun to poeng opp til 6.plassen.

Får årets sesong var det ventet store ting av trønderne, men tapet av Elverumsgutten Mishels Liaba var nok større enn de hadde fryktet. En tung høstsesong gjorde at Gomos gutter måtte spille med kniven på strupen nå etter jul. En signering av landslagsspilleren Lars Eggen Rismark gjorde underverker. Målvakten som kom fra konkurstruede HC Midtjylland har levert strålende i sine tre første kamper for klubben, og har vært en viktig bidragsyter til at Kolstad har seks poeng etter EM-pausen. Eggen Rismark er deres soleklare førstevalg etter at Patrick Bols ikke har innfridd på samme måte som i fjorårssesongen.

Ute på banen har Kolstad to av eliteseriens beste kantspillere. Vår tidligere spiller Truls Moe Fjeseth har ikke vært like toneangivende som tidligere, men trønderen blir ansett som en av ligaens beste høyrekant, om ikke den beste, og han er en ekstremt viktig spiller for Kolstad. På motsatt side har de den teknisk lekne Adrian Aalberg. Kantspilleren som i sine beste stunder holder landslagsnivå, og som også er en av toppscorerne til Kolstad med sine 71 mål så langt i sesongen.

Bak i banen traff ikke vertene med signeringen av Josip Pazin, men en spiller som Lasse Balstad har tatt ytterligere steg etter at han har fått mer ansvar denne sesongen. Kolstads toppscorer er mest kjent for sine forsvarsferdigheter, men lysluggen har også vist seg som en meget giftig angrepsspiller. Balstad er en god spiller, som har en stor fremtid på håndballbanen.

Uten nevnte spillerne så har Kolstad to spennende playmakere i Kristoffer Østmo og nysigneringen Roar Forbord. Forbord ble hentet fra Charlottenlund i januar er en straffespesialist med hele 13 straffemål på sine tre kamper. Sterkt av den teknisk, kjappe midtbacken.

Elverum på sin side har vært veldig heldige med fravær av skader på nøkkelspillere denne sesongen. Hele troppen er skadefri og alle er klare til å kjempe om poeng i den tøffe oppgaven som venter dem. Laget hadde en overbevisende kamp mot Drammen forrige onsdag som de vant komfortabelt etter en god 2.omgang. En omgang der både keeper- og forsvarsspillet var helt avgjørende for sluttresultatet.

Onsdagens kamp blir en jevn affære som har avkast 20:30. Kampen kan ses på TV2 Sportskanalen. Sett deg i godstolen eller ta turen til hallen for å se en fartsfylt håndballkamp mellom to lag som ikke har tapt i 2018. Vi håper selvsagt på to poeng.

HEIA ELVERUM