Historie fredag; …..mitt minne….. Lars Bæk – A-lagsdebut 1996: – Elverum

Historie fredag; …..mitt minne….. Lars Bæk – A-lagsdebut 1996:

Vi minner litt sammen med Lars Bæk og i den sammenheng er boka "Fra Fylken til Terningen Arena" god å ha!

Gode minner fra håndballen har jeg mange av. Et par mindre gode, som da vi tapte semifinalen i junior-NM med ett mål, finnes det også. Men de blekner sammenlignet med all den moroa, lærdommen og de herlige øyeblikkene jeg tar med meg videre. Som for eksempel Mads Fjeldalens supersoniske snorking, eller strafferedningen hans i play-off kampen mot Bodø i 1997.Eller da jeg endelig fikk til tobensfrosken med underarmskudd jeg hadde sett Dag Vidar Hanstad utføre en gang på 80-tallet. 3-2-1-drillinga til Morten Fjeldstad. «Herlig gotter» som Bogdan Zybulski sa da han var fornøyd. Det lekne samspillet med Steffen Sætereie. Torsdagsklubbene hos Magnus Andersen. Humøret til Erik Regnåsen. Tålmodigheten til trener Alf Hermansen. Feiringa en kald vinternatt i nord etter en overraskende borteseier mot Alta. Den vanvittige følelsen når et vrient trekk endelig satt på trening – og så i kamp! Farta land og strand rundt i 1990/91 som ivrig supporter for tidenes mestvinnende G16-lag. Jeg har mange flere eksempler – hvor god tid har vi….?

Lars fikk med seg 4 sesonger på A-laget fra 1996 og til og med 2001/2002 (bortsett fra 1998/99-sesongen og 2000/01 sesongen). Det ble to sesonger i Eliteserien (1996/97 og 1997/98), en i 1. divisjon (1998/99) og en i 2. divisjon (2001/02).

En liten påstand til slutt ved Gloria Steinem: » Kvinner eldes, menn modnes»………..

Ha en trivelig helg!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg