Sandnes neste utfordring i Eliteserien for Elverum! – Elverum

Sandnes neste utfordring i Eliteserien for Elverum!

Søndag går turen til Sandnes for Elverumsgutta. De har knapt vært innom Terningen Arena og snudd i døra etter onsdagens kamp mot Kolstad, før turen går over til vestlandet søndag morgen.

Elverum står med 10 poeng på fem strake seiere etter landslagspausen i januar, og etter en halvspilt vårsesong i Eliteserien er det de svarte og hvite som har tatt grepet om seriegullet med 6 kamper igjen å spille. Den første av utfordringen som venter etter en kontrollert seier mot Kolstad i midtuka er nyopprykkede Sandnes på bortebane.

Sandnes står med 8 Eliteseriepoeng så langt og har vist at de på hjemmebane ikke gir bort poeng uten kamp til døra. I starten av sesongen måtte Bodø dra slukøret hjem til nord uten poeng i Sandneshallen, Bodø slo forøvrig tittellutfordrer ØIF Arendal i forrige runde.
I høst slo de også Falk Horten hjemme i Sandneshallen, Falk Horten som forøvrig tok begge poengene mot den andre tittellutfordreren Drammen tidligere i vinter.

De 4 gjenstående poengene har Sandnes hentet borte mot tabelljumbo Nøtterøy og mot Elverums forrige motstander Kolstad i Sandneshallen. Det er altså ikke gitt at poengene blir med tilbake til de dype skoger, det trengs fullt fokus når topp møter bunn i det som har vist seg å være en Eliteserie-sesong der de fleste kan overraske!

Sist gang Elverum og Sandnes møttes til kamp, ble det en real overkjøring fra Elverums side, med  38-20 seier i Terningen Arena. Da sto Kevin Gulliksen fram med 12 mål i det som var en kamp med høyt tempo slik det var forutsett på forhånd. Fra Sandnes side var Anders Krognes Gjevik på høyrebacken som hadde størst målteft i kampen fra vestledningenes sisde med 6 mål.

 

Det var litt av forgrunden til søndagens kamp. Vi skal se litt nærmere på hva slags lag som tar imot Elverum i Sandneshallen.

Det er en ren topp mot bunn kamp som venter i Sandneshallen søndag kveld. Uten at det er grunn til å ta spenningen vekk fra kampen. Sandnes har vist seg svært vasse på egen hjemmebane der de i tillegg til å slå Bodø, Kolstad og Falk Horten har jevnspilt mot Haslum (!)(29-30).

Sandneslaget ledes av trener Dalibor Sedjak og kan på en god dag overraske. André Ellertsen er en av de viktigste spillerne i Sandnestroppen og har tatt Eliteserien med storm. Med siden 78 mål er han nr.18 på toppscorerlista i Eliteserien og har et snitt på 4,6 mål per kamp, færre kan han neppe ha om Sandnes skal utfordre Elverum.

Bakers i buret finner vi Ole André Lerang som kommer til å få en formidabel oppgave med å stenge buret mot Eliteseriens mestscorende lag. Elverum snitter på 33 scorede mål i kampene, og Stavangergutten med en rekke U-landskamper må levere sammen med forsvaret for å gi seg selv rom for å produserer framover.
Det er et Elverumslag som slipper inn i snitt 27 mål per kamp, og et Sandnes-lag som scorer i snitt 25. Det trengs altså et Sandnes som scorer med enn normalt skal vi følge statistikken.

Sandnes består stort sett av lokale gutter og noen tilflyttere fra hovedstaden, og er et tydelig bevis på at håndball ikke handler om enkeltspillere, men like mye det å levere som et lag.
Laget som tar imot Elverum søndag består blant annet at William Aar på venstreback med sine 55 mål, Lars Sigve Hamre på høyreback med sine 62 mål. På linja finner vi Martin Hare som har satt 38 mål, mens det på venstrekant er Abel Nagy med sine 34 mål som skal prøve overliste Elverumsforvaret.

 

For Elverum har det lugga litt fra start i vårsesongen, uten at det har latt noen poeng slippe så langt.
I forrige kamp mot Kolstad sto Morten Nergaard opp mellom stengene, Magnus Fredriksen herjet tidvis med både scoringer, gjennombrudd og lekre pasninger, mens både Ørsted og Orri Jonsson på strek fikk utfolde seg langs 6-metern. Dersom det også skulle bli tilfelle mot Sandnes og Kevin Gulliksen får herje slik han gjorde mot de blå i forrige møte, skulle det meste ligge tilrette for 2 poeng til Elverum.

Aleksander Børresen fikk seg en støkk i ribbeina i kampen mot Drammen og er fortsatt usikker foran møtet med Sandens.

I Sandneshallen har mye skjedd denne sesongen. Det blir en kamp som krever full skjerpings fra begge lag, Elverum jakter poengene i toppen, mens Sandnes fortsatt har et snev av håp om å redde sin eksistens i Eliteserien!

Kampstart er 18:00 på søndag og kampen ser du på Ostlendingen.no eller du kan høre den på Elverumsradionen!

Heia Elverum!