Elverum med viktige poeng mot Sandnes! – Elverum

Elverum med viktige poeng mot Sandnes!

Med 29-23 seier på bortebane mot Sandnes og konkurenter som snublet, tok Elverum et godt steg nærmere edelt metall.

Kampen starter rolig, med mye raske avslutninger fra begge lag, men det er Elverum som tar føringen og leder 5-3 etter 9 spilte minutter i Sandneshallen. Håkon Ekren er for alvor tilbake igjen etter sin tommelskade og viser fram skuddarmen greit innledningsvis, han har holdt den ved like de siste ukene, tross dårlig med spill for Elverumsgutten.

I mål for Elverum i denne kampen finner vi Emil Kheri Imsgard som sist han spilte Eliteseriehåndball viste klasse mot Drammen på bortebane. Han henger med innledningsvis mot Sandnes og har med god hjelp for forsvaret slipper inn kun 5 mål på det første kvarteret, et av dem på en kontring fra Sandnes der Elverum slurver og blir stående igjen i angrep.

Sandenes tar timeout etter 17:20 på stillingen 5-8. Vestlendingene henger med, og maskineriet til Elverum har ikke helt fått det til å klaffe optimalt i angrep, noe som gjør at stillingen på tavla fortsatt er jevn i det lagene går inn i de siste 10 minuttene av 1.omgang.

Jonas Burud er svært bidragsytende til at Elverum får et taktskifte i kampen og drar ifra. Med 3 scoringer på rappen fra Burud er Elverum oppe i en 6 måls ledelse etter 21 minutter, før Didrik Linderud legger på til 5-12 på straffe og løper inn 5-13 på kontring.

Småtent Burud blir litt overivrig i forsvar og pådrar seg en 2.minutter, men Sandnes klarer ikke å utnytte overtallet optimalt når Elverum gjør som de pleier og tar ut keeper i angrep. Med 26 minutter spilt leder Elverum 14-7. Ny 2.minutter på Elverum og Sandnes får komme litt innpå før lagene går til pause på 9-15 i Sandneshallen.

Det er Håkon Ekren som åpner ballet for gjestene i 2.omgang. Det tok over 3 minutter for omgangens første scoring kom, og Sandnes svarer på første mulighet etter at Lindboe pådrar seg 2.minutter.

Det er Vegard Bakken Øien som vokter buret for Elverum i 2.omgang, får ikke så alt for mye å jobbe med når Sandnes prøver litt for hardt og Elverumsforsvaret enkelt kan snappe ballen. Omgangens andre timeout kommer allerede før 10 minutter er spilt. Sandnes er avhengig av å lykkes bedre i denne perioden av spillet for å ha noen sjanse mot de svarte og hvite.

En rask kontring fra Elverum og Didrik Linderud blir stoppet på ulovlig vis, det ender med 2.minutter og straffe, men Lindboe bommer og ballen går ut til sidelinja, ny sjanse til Elverum, men heller ikke den går inn og Sandnes har fortsatt et lite håp om å henge med.

Det er ingen av lagene som viser fram noen storkamp i dette oppgjøret. Elverum setter ikke 100% sjansene og Sandnes prøver alt for hardt og blir straffet for hver minste feil. Sandnes får likevel sine muligheter og henter inne Elverum til 14-20.

Inn for André Lindboe kommer Sander Ree-Lindstad det siste kvarteret av kampen, den treningsvillige unggutten får sine velfortjente minutter i A-lagstrøya.

Med 21 minutter spilt er Sandnes plutselig satt i posisjon til å hente inn Elverun på 19-23. Hanisch legger på til 19-24, før Sandnes igjen reduserer til 20-24 og nå klabber det ordentlig for Elverum som ikke klarer å finne sin normale flyt. Sandnes har ikke gitt opp men også de gjør det litt for enkelt når de har muligheten til å hente inn Elverum ytterligere.

20-26 er stillingen i det Sandnes tar timeout igjen, 5 minutter igjen å spille. Da får Sander Ree-Lindstad et drømmeoppspill på en kontring og øker til 20-27! Sandnes jager igjen, og når Elverun ikke løper hjem er det fort 22-27. Det hjelper likevel lite, for Alexander Mitrovic  øker til 22-28 og Orri Jonsson setter kampens endelige punktum, og med Sandnes siste scoring ender kampen 23-29.

Elverum tar dermed to viktige poeng i toppen, når både ØIF Arendal og Halden taper sine kamper denne runden, er Elverum nå skrittet nærmere toppplasseringen 5 runder før slutt.

Håkon Bratvold Ekren stikker av med banens beste for Elverum.

Stem på kampens publikumsfavoritt på
Www.publikumsfavoritten.no

Kampfakta:
Sandneshallen
Tilskuere: 344

Elverums mål:Håkon Ekren (6), Didrik Linderud(6), Kristian Krag Ørsted (4), Jonas Burud (3), Thrainn Orri Jonsson (3), Richard Hanisch (3), André Lindboe(1), Sander Ree- Lindstad (1), Alexander Mitrovic (1),Magnus Fredriksen(1).

Toppscorer Sandnes: André Ellertsen