En tøff kamp venter på bortebane i nytt møte med Falk Horten! – Elverum

En tøff kamp venter på bortebane i nytt møte med Falk Horten!

Elverum kan ta et reelt grep om seriegullet, men må overliste et sterkt forsvarende Falk Horten på ferden!

Onsdag er det klart for et nytt møte med Falk Horten, for andre gang på under en måned. Denne gangen skal det spilles på bortebane, og kampens betydning ble fort tydeligere etter søndagens Eliteserieresultater.

Elverum ligger for øyeblikket på seriens øverste plass, med 5 kamper igjen. Ned til nr.2 ØIF Arendal er det 6.poeng, sørlendingene har en kamp mer spilt. Det betyr at en Elverumsseier i onsdagens møte med Falk Horten, gir et enkelt scenario. Dersom Elverum tar poeng, på de siste 4 rundene, eller ØIF Arendal taper poeng på de siste 4 rundene, er Elverum seriemestere!

Men før det blir aktuelt å snakke mer om edle metaller, skal onsdagens match spilles. En kamp der begge lag har noe å spille for, Elverum for viktige poeng i toppen og Falk Horten om en sluttspillplass.

Onsdagens motstander Falk Horten har vist seg som et av lagene som denne sesongen har overrasket flere ganger. Foran oppgjøret mot Elverum, innehar de en 9.plass i Eliteserien, med 14 poeng, ett poeng bak Kolstad på 8.plass. Falk Horten har plukket poeng jevn og trutt, mange av dem på overraskende vis. Blant annet har de slått, Haslum og Drammen, men de har også tapt mot Sandnes.
Forrige møte mellom Elverum og Falk Horten endte 33-30 til Elverum i Terningen Arena, 7.februar. Horten-laget var nære å overraske igjen, etter å ha hengt med Elverum stort sett hele vegen, der Elverum ikke fikk kampen i sin hule hånd før siste spilleminutt. Kevin Gulliksen var Elverums toppscorer med 8 mål, mens Oleg Macharashvili som kom fra ØIF Arendal satte 7 mål for gjestene.

 

Onsdagens oppgjør kan likegodt bli like spennende. Jonny Jensens,  Falk Horten er dyktige til å stå opp i forsvar, men har på papiret et angrep som ikke skal kunne måle seg med Elverums bredde, til tross for det er det enkeltspillere i begge lag som kan både trylle og showe.
Falk Hortens Stefan Ilic er Eliteseriens toppscorer med sine 138 scoringer så langt i sesongen(!), mens neste Falk Horten spiller på toppscorer lista er Håkon André Pettersen med sine 49 mål på en 47.plass. Falk Horten har et snitt på ca 26 scorede mål per kamp,  7,7 av dem kommer i snitt fra Stefan Ilic.

Bakerst i buret hos Falk Horten finner vi Zivojin Ilic som gjorde en storkamp mot blant annet Drammen med 18 innslupne mål, en spiller som har vært viktig for Falk denne sesongen og som blir viktig for å holde Falk Horten inne i kampen dersom Elverum får igang målsmaskineriet. I snitt slipper Falk Horten inn 27,5 mål per kamp, mens Elverum i snitt har sluppet inn 27,1 mål per kamp. To gode forsvarslag møtes til kamp, så hvem holder best tilbake når seriens mestscorende lag i snitt Elverum møter laget med toppscorer Stefan Ilic?

Elverum på sin side har vist en god bredde denne sesongen og har dobbeltbooking på samtlige plasser. Magnus Fredriksen som kom fra Falk Horten før sesongen har vist seg fram gang på gang i svart og hvitt. Både Didrik Linderud og Jonas Burud har også vist at det er noe på gang, mens det bakerst i buret er flere muligheter å velge mellom, blant annet sto Emil Kheri Imsgard en god 1.omgang mot Sandnes før han ble byttet ut.
Elverum har siden forrige møte mellom lagene, fått Håkon Ekren tilbake i spill, men Aleksander Børresen som fikk seg en smell i møte med Drammen fortsatt er noe usikker.

Onsdagens oppgjør kommer til å bli en spennede kamp mellom to gode lag, der ingenting er avgjort på forhånd. Vi vet godt at det ikke er på papiret kampene vinnes og at alle kan slå alle i årets sesong. Så ser vi frem til en herlig kamp i Horten, og håper på en skikkelig match der begge lag vil gjøre alt for å hente poengene!

Kampen starter 18:30 og vi håper mange tar turen til Horten for å støtte Elverum fra tribunen. For den som ikke har muligheten for det, kan kampen ses på Ostlendingen.no eller høres på ElverumsRadioen.

 

HEIA ELVERUM!