Historie fredag:Lars Nordberg, A-lagsdebut 1999: – Elverum

Historie fredag:Lars Nordberg, A-lagsdebut 1999:

Vi drar igang et nytt minne fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena" og lar Lars Nordberg fortelle:

NM-seieren over Drammen i 2009, var ekstrem, og ingenting overgår den. Men det jeg husker minst like godt, og som var helt avgjørende for Elverums håndball-framtid, var opprykkskampen mot Alta våren 2005. Det var 1400 i Elverumshallen , og vi måtte vinne for å rykke opp i Eliteserien. Stemningen var skyhøy, vi vant med sju mål, og ett kvarter etter kampen kom Østlendingen med en egen opprykksavis. Denne kampen opplevde jeg som helt spesiell, fordi seieren og opprykket la grunnlaget for det vi har opplevd de siste årene med Elverum i toppen av norsk herrehåndball.

Lars har vært en bauta på Elverums A-lag og vært en av Elverums beste skyttere i mange år. Han fikk sin debut sommeren år 2000 og ble en av lagets storscorere. Han drev imidlertid også med fotball og var et keeper-talent som junior. Han imponerte i Dana-cup i Danmark og ble i etterkant invitert av selveste Rosenborg om å trene med dem ei uke. Etter det ble det ett år med fotball i Elverum, men gikk over til Ham-Kam foran 2002-sesongen. Så vidt jeg vet varte oppholdet på Hamar i 2 sesonger.

Lars spilte 12 sesonger på A-laget med 1 sesong i 2. div., 5 i 1. div., og 6 sesonger i Eliteserien. Han står også registrert med 2 A-landskamper og 2 landskamper for Yngre-landslag.

Deler noen tanker fra George Bernard Shaw: Alderen har to fordeler; man har ikke vondt i tennene lenger, og man hører ikke lenger alt det dumme som blir sagt.

Til slutt gleder vi oss over nok en seier i Eliteserien med 28-26 seier over Falk i Horten. Nå skal det mye til om våre helter på A-laget ikke tar hjem seriegullet! Men først ny kamp på søndag mot BSK og seier der og vi er seriemestere! Så møt opp folkens!
Skylder å gjøre oppmerksom på at hvis Drammen slår Arendal på lørdag, så er vi mestere før kampen mot BSK! Hei og hå!

Ha en fortreffelig håndballhelg!

Skrevet avHein S. Ekeberg