Jakter poengrekord mot Bækkelaget – Elverum

Jakter poengrekord mot Bækkelaget

I kveld tar Elverum imot Bækkelaget til Eliteseriekamp i Terningen Arena. Kampstart 18:00!

Elverum er seriemestere! Det ble klart etter at ØIF Arendal og Drammen spilte uavgjort lørdag kveld.

Med 4 runder igjen å spille er det nok engang avgjort hvem som stikker av med tittelen som seriemester for andre år på rad.

Søndag tar Elverum imot Bækkelaget og «Proppen» Karlsson til kamp i Terningen Arena, det er fortsatt mye og spille for og ikke minst er det tid for en real gullfeiring, der vi hyller gutta som nok engang har vist seg overlegne i den norske Eliteserien.

Nå jakter Elverum blant annet ny poengrekord og ikke minst jakter de sluttspillformen. Det betyr at de trenger all den støtte og hyllest de kan få framover, ingen kamper er avgjort før de er spilt. Det har denne Eliteseriesesongen vært et tydelig bevis på.

Kampen mot Bækkelaget som nå står for dør, skulle egentlig vært spilt 16.desember, men ble utsatt på kort varsel grunnet sykdom hos BSK. Nå ligger det tilrette for nye muligheter når Kevin Gulliksens gamle lagkamerater tar turen til Terningen Arena.

Bækkelaget tok seriesølvet forrige sesong, og mange hadde nok trodd de skulle være med å kjempe helt der opp også nå, men det har klabbet litt innledningsvis i sesongen for Bækkelaget som til tross for å ha et godt lag som har vist seg kapale til å hente poeng fra de fleste, nå kjemper de om en plass i sluttspillet. Før kampen mot Elverum innehar de 7.plassen med sine 18 poeng. Tett fulgt av Kolstad(17), og Falk Horten(14) og Bodø(14).

Det ble tap mot Fyllingen i forrige runde, men i runden tidligere slo Bækkelaget, Falk Horten 33-30.

De har denne sesongen også slått Kolstad og ikke minst Halden som lenge så ut til å være tittelutfordrer. Samme visa gjentok seg mot den andre tittelutfordreren ØIF Arendal som måtte se seg slått 35-34, mens Bækkelaget også har to jevnspilte kamper mot Haslum.

Det er et Bækkelaget som siden forrige sesong har mistet blant annet Kevin Gulliksen som denne sesongen har fått briljere i svart og hvitt for Elverum. I tillegg dro kjempen Magnus Abelvik Rød til Flensburg etter forrige sesong.

Det betyr langt ifra at det er et ufarlig lag som kommer til Terningen Arena denne gangen. Den rutinerte og høytravende strekspilleren Kristian Rammel har satt 48 mål denne sesongen, og var glimrende mot Elverum i september med 8 mål og banens beste, til tross for at Elverum dro hjem med seieren.

I tillegg har Bækkelaget styrke i Nikolaj Hauge og Emil Midtbø Sundal på bakspillerposisjon som til sammen har satt nesten 1/2 av Bækkelagets 471 mål på 18 kamper. Sundal er ligaens toppscorer med spillermål (137) og er en spiller med målteft og liten frykt for å sende av gårde et skudd.

Den største overraskelsen denne sesongen er kanskje 1998-modellen Fabian Sandven på bakspillerposisjon som har 54 mål denne sesongen. Han satte 4 av dem i sesongens første møte med Elverum, og kan på en god dag gjøre livet surt for de fleste målvaktene i Eliteserien.

Apropo målvakter finner vi også en ny sisteskanse i Bækkelagets mål, for Elverumssupportene er han derimot velkjent og «hatet» som tidligere keeper i Haslum, vi snakker selvfølgelig om Henrik Ruud Tovås som har vært med på å gjøre mang en håndballkveld sur for Elverum ved tidligere anledninger.

Fra Elverums side synes hele laget å være klare for kamp. Aleksander Børresen har vær ute med skade siden oppgjøret mot Drammen, men var i full trening lørdag og er med stor sannsynlighet å finne på banen i dag. En viktig og rutinert spiller som kan sine saker både fremover og bakover på banen, med enorm rekkevidde.

Det er et Elverumslag som har vist sin bredde gjennom en lang sesong, og som nå vil gi alt for å ta med seg en god følelse hele vegen til sluttspillet. Kevin Gulliksen vet å løpe opp sine gamle lagkamerater, mens tekniske finnesser fra Magnus Fredriksen kan sette ut de fleste. Jonas Burud ble lørdag klar for 2 nye sesonger med Elverum, også han har vist seg fram i de siste kampene for Elverum. Venstreslegga ble godt brukt mot både Drammen, Sandnes og Falk Horten.

Selv om Elverum er soleklar serieleder og er et av de mestscorende lagene i Eliteserien, er det grunn til å legge merke til at der Bækkelaget har nesten halvparten av målene på to spillere, er den samme halvparten fordelt på fire spillere hos Elverum, der Kevin Gulliksen(105), André Lindboe(83), Magnus Fredriksen(61) og Richard Hanisch(51) er Elverums topp fire. Det sier litt om bredden.

Det er også grunn til å legge merke til at det inn for Stiven Thorsteinsson har kommet et nytt stortalent på vingen, i Stian Mogen. Han har fortsatt tilgode å få sine første minutter på banen, men et fullstappet Terningen som løfter fram de svarte og hvite er kanskje det som skal til?

Det kommer til å bli fartsfylt og energisk i Terningen Arena i kveld. Sikre deg billett, møt opp og bli med på håndballfesten. Her skal gutta hylles og seriegullet få sin velfortjente oppmerksomhet. Sammen har vi kommet hit, nå skal vi sammen avslutte sesongen med stil både på og utenfor banen!

Kampstart 18:00 i Terningen Arena!

Heia Elverum!