Deja vu mot Bækkelaget – Elverum Håndball Herrer – Elverum

Deja vu mot Bækkelaget – Elverum Håndball Herrer

Måtte se poengrekorden glippe etter 31-34 tap mot Bækkelaget

Søndagens oppgjør mot Bækkelaget skulle være starten på en skikkelig gullfest, men Jan «Proppen» Karlsson og hans tropp ga Elverum en bitter forett før feiringen av seriegullet.

Allerede fra start klabbet det for Elverum, taktikken satt ikke 100% og marginene vippet skjeldent Elverums vei. Det satt ikke som et skudd for Bækkelaget heller, ikke før de fikk blod på tann å forsto hvem som egentlig styrte kampen. For det ble noe mot normalt i Terningen Arena denne søndagskvelden, Bækkelaget fikk sving på sakene når Elverum ikke leverte med full konsentrasjon. Etter kvarteret spilt ledet Bækkelaget med 4 mål, og fram til pause økte ledelsen til fem i det 13-18 lyste på tavla når gutta gikk i garderoben. Flust av bomskudd og en Sundal på Bækkelaget som fikk gjøre det han er best på- score mål!

Andre omgang starter med samme visa, men så kommer et nytt vers fra Elverum. Ti minutter ut i 2.omgang har Elverum fått fart på maskineriet. Det er større tenning i forsvar og skuddene sitter bedre nå. Anført av blant annet André Lindboe knepper Elverum ned ledelsen til Bækkelaget, reduserer fra å ligge 8 mål bak til 2.

Men så går det slik det går på dette nivået om man kommer bakpå fra start og ikke er 100% på plass. Bækkelaget drar litt ifra igjen, straffebom og hastverk med å kvitte seg med ballen blir Elverums bane denne kvelden. Selv med en siste effektiv krampetrekning på tampen, klarer ikke Elverum innhente Bækkelaget. Det ender 31-34 i Terningen Arena.

André Lindboe er til tider regjerende på vingen, og Aleksander Børresen gjør det han kan for å skape tenning i troppen-men denne gangen holder det ikke. Bækkelaget møter seriemesteren og gjør jobben i kampen om sluttspillplass. Når Sundal får gjøre som han pleier å setter 13 mål, kan det være krevende å vinne mot Bækkelaget. Sånn ble det i kveld!

Litt sure miner i garderoben til tross. Det ble gullfeiring på Scandic Central etter kampen, og langsure var nok de færreste. Det er ikke hver gang man tar seriegullet 4 runder før slutt, men det skjer for andre året på rad.

De blir likevel et lite deja vu fra fjoråret når Elverum taper første kamp etter at gullet er klart- men med det programmet Elverum har lagt bak seg så langt denne sesongen bør ingen deppe noe langvarig over tap mot Bækkelaget. For allerede onsdag er det tid for å reise kjærringa mot Kolstad i Terningen Arena!

Kampfakta:
Hall: Terningen Arena
Tilskuere: 1600+

Mål Elverum: André Lindboe (8), Kristian Kraf Ørsted(6), Aleksander Børresen(4), Kevin Gulliksen(4), Magnus Fredriksen(3), Jonas Burud(2), Tine Poklar(2), Nikolaj Mehl(1), Richard Hanisch(1)

Toppscorer Bækkelaget: Emil Sundal (13)