Målkalas mot Kolstad – Elverum

Målkalas mot Kolstad

Elverum satte standarden i 1.omgang mot Kolstad

Elverum-Kolstad 37-28 (18-8)

Det var tydelig i starten av kampen at Elverum ville vise seg fra en bedre side denne kvelden, enn hva de presterte mot Bækkelaget på søndag. Elverum gikk ut i et forrykende tempo og ledet kjapt 3-1 mot Kolstad, selv om de hadde slurvet litt i noen av avslutningene innledningsvis. Kevin Gulliksen var meget sentral med fire scoringer på de 8 første minuttene av kampen. Elverum seilte litt ifra med en 7-3 ledelse etter at Nergaard reddet en del skudd bak i banen.

Etter 13 minutter debuterte Stian Mogen for Elverum. André Lindboe fikk en utvisning, og da fikk den unge venstrekanten sine første minutter for den ferske seriemeseren. Elverum ledet 8-4 på dette tidspunktet. Like etter fikk Elverum sin 2.minutter i kampen. Det første undertallet endte 0-0 og i den andre perioden ble det 1-1 etter at Lindboe satte et straffekast som Magnus Fredriksen skaffet til Elverum.

Etter 18 minutter ledet vertene 11-5 over et Kolstad som gjorde enkle feil fremover i banen. Trønderne slet i det etablerte angrepsspillet og dermed fikk Elverum mange gode ankomst- og kontringsmuligheter, noe som gjorde at arbeidsforholdene til Lars Eggen Rismark ble vanskeligere enn han hadde håpet på.

Kevin Gulliksen gjorde et praktmål i det han økte til 13-7 til Elverum. En tsjekkerbevegelse fra Burud til Fredriksen, som igjen sendte en flyverpasning til tysklandsklare Gulliksen. Kantspilleren satte ballen enkelt under Rismark i målet til Kolstad. Klassespill fra den unge duoen til Elverum.

22 minutter ut i kampen økte Jonas Burud til 14-7 etter at Richard Hansich og Håkon Ekren hadde flyttet hele forsvaret til Kolstad til venstre. Nevnte Hanisch gjorde en veldig god 1.omgang for Elverum med mange scoringer og i tillegg var han god i det kollektive spillet til de svarte og hvite.

Elverum reiste ifra inn mot pause, men Kolstad hadde en god mulighet til å komme innpå noen mål i det Thrainn Orri Jonsson fikk en veldig billig utvisning. Elverum sto imot, og Håkon Ekren klarte å skaffe en straffe og utvisning på sin navnebror Håkon Følstad. Lindboe lekte inn 18-8 ledelse fra straffemerket like før pause. Kolstad brant siste muligheten til å redusere, og dermed gikk Elverum til ledelse med hele ti mål til pause. Solid 1.omgang av vertene i svart og hvitt.

Lagene fulgte hverandre jevnt de første sju minuttene av den 2.omgangen. Etter 8 minutter var stillingen 21-12 til Elverum. Vertene hadde byttet ut kaptein Morten Nergaard, og unge Emil Imsgaard, som fylte 20 år i går, fikk verdifull erfaring i buret til de svarte og hvite.’

Fem minutter satte Didrik Linderud inn sin første scoring i kampen etter at Imsgaard gjorde en redning og sendte av sted en lynrask kantspiller fra Søbakken. Ballen dalte ned i hendene til Linderud som fikk en enkelt oppgave med å overliste tidligere Elverum keeper Mats Wæraas.

André Lindboe setter enkelt inn sin 8. scoring i kampen etter 16 minutter av 2.omgang. En leken flipp over hodet til Kolstads keeper og Lindboe satte seg velfortjent på benken etter denne scoringen. Elverum ledet på dette tidspunktet med 13 mål på Kolstad.

Stian Mogen får sitt aller første mål for de store gutta i det han viser frem sin fantastiske spenst foran et elektrisk Terningen Arena. Igjen så var det Hansich som var sist på ballen. Lindboe som alle trodde hadde gjort sitt siste i kampen, kom inn ved straffekastene og viste at han har god form fra straffemerket i denne kampen.

Richard Hansich fortsatte storspillet i denne kampen. Med minuttet igjen av kampen satte han inn sitt 9.mål for kampen. I tillegg hadde svensken mange gode pasninger til lagkamerater som gjorde enkle mål. Kvelden ble avsluttet med en finfin trick fra Aleksander Børresen, etter et frekt innspill av Håkon Ekren. Elverum vant tilslutt 37-28.

Richard Hanisch ble kåret til Elverums beste spiller.