Historie fredag: ….mitt minne…. Per Steineide Refseth, A-lagsdebut 2001: – Elverum

Historie fredag: ….mitt minne…. Per Steineide Refseth, A-lagsdebut 2001:

Vi følger opp våre historier fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena" med minnet til Per Steineide Refseth:

Sluttspillseieren i 2008 er et naturlig sportslig høydepunkt i tiden min som Elverum-spiller. Likevel er det opplevelsene av en kameratgjeng som møttes i Elverumshallen hver kveld fordi vi hadde lyst til å trene og spille håndball som sitter igjen som det aller beste og viktigste. Kanskje særlig årene med Valter Perisa som trener og med verdens triveligste tredjekeeper og materialforvalter, Terje Tyseng, i gjengen. Tribunen i Elverumshallen fungerte som en ypperlig garderobe og samlingssted, og det var alltid folk der med mer eller mindre tilknytning til laget. Jeg husker jeg satte stor pris på småpraten med og innspill fra gamle håndballveteraner som var der for å se oss trene. Håndball betydde mye for meg, og det var ingen som hadde det spesielt travelt med å komme seg hjem.

Per fikk med seg 7 sesonger på A-laget. To i 2. divisjon, tre i 1. divisjon og to sesonger i Eliteserien. I disse åra hadde han 4 trenere i Arild Kvernmo, Kent Gundersen, Valter Perisa og Axel Stafansson. I starten noe urutinerte spillere, men etter opprykket i 2002 begynte publikum å ane at noe var på gang igjen. Optimismen toppet seg da Stig Rasch bestemte seg for å reise hjem til Elverum igjen fra Tyskland foran 2003/04 sesongen. Det ble opprykk året etter og Eliteseriespill var igjen et faktum. Etter sluttspillseieren i 2008 i Bergen, som ble en minnerik affære, så prydet han hele forsida i Østlendingen den påfølgende mandagen!

Per spilte ellers en sesong for Heimdal og to i Bækkelaget. Han bidro sterkt til at de rykket opp med Bækkelaget i 2009.

Per var også representert på ulike yngre landslag (gutt, junior, ungdom) med 12 kamper.

Et sitat til slutt fra den tyske lyrikeren Hans Carossa: Det er med gode ideer som med sopp; der man finner den er det ofte flere……

God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg