Årets siste toppkamp i serien! – Elverum

Årets siste toppkamp i serien!

Det er endelig duket for Arendal på bortebane, kanskje sesongens tøffeste kamp mot en av klubbene som jobber best over tid. Selv om mange håpet dette kunne blitt en seriefinale, så er det fortsatt mye å spille for. Elverum gikk på en smell i hjemmekampen da de ledet store deler av kampen, men det var Marinko Kurtovic og Arendal som stakk av med de to poengene den gangen. Kampen endte 31-30 til Arendal i en kamp der Kevin Gulliksen og André Lindboe ble toppscorere med sju mål hver for Elverum. For Arendal satte deres danske strekspiller, Jesper Munk Johansson inn hele 8 mål.

 

Elverum leder serien med 35 poeng, og har avgjort serien. Arendal ligger på 2.plass med 28 poeng, bare ett poeng over Drammen som også kjemper om 2.plassen. I tillegg har Halden muligheten til å ta igjen Arendal om de vinner to siste kampene og Arendal ikke tar poeng i noen av dem. Det vil altså si at Arendal spiller for seriesølv i morgendagens kamp. Elverum på sin side har kun æren å spille for, og laget til Apelgren kommer til å selge seg dyrt i denne kampen.

 

For vertene fra Arendal så er det en del nye spillere fra forrige oppgjør mellom lagene. Sørlendingene har skaffet seg «kameleonen» Thomas Bauer. Målvakten, som også er landslagsmålvakten til Østerrike, er en spennende signering fra de røde og svarte fra Arendal. Bauer spilte EM i Kroatia i januar og er naturlig nok en nøkkelspiller for Kurtovics mannskap. I bakhånd ar de Uros Tomic som ble hentet før denne sesongen.

 

På høyrebacken er de hentet en gammel kjenning fra Norsk håndball. Maximilian Jonsson er hentet inn for å skyte Arendal inn mot et sluttspillgull. Svensken som tidligere har spilt i Nøtterøy er en liten håndballnomade som har masse erfaring fra mange forskjellige ligaer i Europa og verden. Den hardtskytende bakspilleren har et målsnitt på 5,8, noe som er høyest for vertene.

 

Den siste signeringen er unge Kjetil Åndal. Unggutten som kom fra Kristiansund er nok tenkt på for fremtiden og har heller ikke fått mye spilletid så langt i årets sesong.

 

Som vanlig blir spillere som Josip Vidovic, Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen viktige for Arendal. Alle tre spillerne er av de mest fremtredende spillerne for Arendal. Spesielt Vidovic er en spiller som holder høyt internasjonalt snitt. Kroaten som har spilt i Arendal i en årrekke er en playmaker som er helt magisk i sine beste stunder. Mange mener at han er den beste spilleren i ligaen.

 

Ute på venstrekanten har de spennende August Pedersen som har tatt store steg etter at han forlot Haslum for to sesonger siden. Pedersen er den spilleren som har scoret nest mest i Arendal i årets sesong. Kun Sondre Paulsen på andre kanten/backen har satt flere baller en mannen fra Notodden.

 

I Elverum har vi to ferske landslagsspillere som helt sikkert er gira på å vise seg plassen verdig. Både Gulliksen og Fredriksen er tatt ut Christian Berges nye landslagstropp. En fjær i hatten for Apelgren og Elverum som har utviklet to spillere som Norge mest sannsynlig for mye glede av i årene som kommer.

 

Troppen er skadefri og alle er med ned til Arendal for å prøve å krige seg til to nye poeng i dagens kamp. Kampen kan ses på tv2sportskanalen klokken 20:30.

 

Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM!