Historie fredag:….mitt minne…. Andre Tønnesen – A-lagsdebut 2008 – Elverum

Historie fredag:….mitt minne…. Andre Tønnesen – A-lagsdebut 2008

Neste minne fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena" har vi funnet spalten om Andre Tønnesen som forteller:

Jeg kom fra spill på nivå tre og til toppnivå i Elverum, der jeg første året fikk oppleve både cupfinale, E-cupspill og brudd i fingeren, noe som ga meg kallenavnet «flisa» på laget!
Året etter kom den aller største opplevelsen, NM-finalen og seieren der. Selve kampen husker jeg bare små brøkdeler av, den er som ei boble for meg. Men avslutningen er et minne som sitter: På 25-24 til oss og bare få sekunder igjen, redder Morten Nergaard det siste skuddet. Gullet var vårt! Gledesrusen var ubeskrivelig.
Ellers husker jeg godt første serierunde mot Runar i 2009/10. Kampen var jevn, og plutselig ut i annen omgang fikk jeg tillit også i angrep. Det kom litt overraskende på meg og jeg tror det var en spontan handling fra Berge at han ville ha meg i angrep. Jeg viste meg tilliten verdig og satte fire av fire det siste kvarteret, og vi vant 24-23!

Andre fikk med seg to sesonger i Eliteserien for Elverum etter overgangen fra Rælingen foran 2008/09-sesongen. Han var en god forsvarsspiller, men meldte overgang til Fjellhammer i 2010. Foran 2012-sesongen ble Andre klar for Drammen HK og signerte en ett-års kontrakt. Trener Oustorp uttalte om Andre at han var av god størrelse og utstyrt med noen tøffe gen. Det trengte laget etter noen sesonger hvor Drammen fremsto som «vel snille» ute på banen. Som en digresjon kan nevnes at en kjenning av Elverum håndball, nemlig Nikolaj Mehl kom til Drammen samtidig med Andre Tønnesen.

I dag skal vi også glede oss over A-lagets fenomenale seriekamp onsdag denne uken mot Arendal borte. Seier 37-27 var veldig overbevisende og spilte Arendal ut av hallen i Sør Arena! Seriegullet er vel i havn for lenge siden, men det var godt for gutta å få revansje for hjemmetapet tidlig i sesongen.

Så et lite sitat fra August Strindberg til slutt: Alt er relativt, til og med alderen!

God helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg