Haslumtrener Sten Stockfleth før El Clasico! – Elverum

Haslumtrener Sten Stockfleth før El Clasico!

Vi har tatt en prat med treneren til onsdagens motstander Haslum. Sten Stockfleth mener alt er duket for et realt oppgjør som klassikeren alltid har vist uanvhegig av tabellposisjoner.

Det er klart for ditt første El Clasico i Terningen Arena. Spent?

– Ja alltid spent før kamper, føler det er en kamp hvor vi kan slippe skuldrene ned i forhold til tabellposisjonen så får vi se hvordan det slår ut. Men vi går alltid på banen med et ønske om å vinne.

En årelang klassiker skal kastes igang onsdag kveld mellom Elverum og Haslum. Har dere tro på at dere kan få med dere en god kamp og seier mot serievinneren inn i sluttspillet som venter?

– Vi har alltid troen på at vi kan vinne, og har også det på onsdag. Vi har slått Elverum før i år, så ja vi har troa.

Du tok over Haslum etter at laget i årevis ble trent av Skarpsno foran denne sesongen. Har læringskurven vært bratt i Nadderud Arena så langt?

– Ja jeg føler jeg lærer nye ting hele tiden. Det er en overgang å gå fra å trene juniorspillere, til å trene seniorlag, så jeg har prøvd å gjøre ting som tidligere, men å tilpasse underveis. Samtidig føler jeg at jeg får nye erfaringer hele tiden som jeg tar med meg i utviklingen som trener.

Din første sesongen med Haslum, oppsummert før sluttspillet drar i gang.
Er du fornøyd med hva Haslum har levert hittil denne sesongen?
– Både og vil jeg si. Vi har svingt litt mye i prestasjonene i serien, og det er jeg ikke helt fornøyd med. Samtidig var vi nære en cupfinale. Så alt i alt helt på det jevne

Hva er deres største styrke som lag slik du ser det?a

– vi har mange strenger å spille på i etablert angrep, det er ikke bare å stoppe den og den eller det og det spillet, men vi har fin flyt og alle posisjoner kan bidra. Også er vi gode i kontraspillet når vi får Forsvaret til å sitte. Også har vi et bra keeperpar.

Som trener på toppnivå får du oppleve storkamper som det kommende El Clasico på onsdag, men det er også en hel del andre utfordringer. Hva synes du om å få være trener på dette nivået?

– Det er veldig gøy og jeg føler meg privilegert som får jobbe med noe jeg syns er så morro. Jeg elsker å konkurere, og trives også godt med at det er litt press rundt kampene. Det er også spennende å være med på spillerene sin utvikling, og forhåpentligvis hjelpe de til dette.

Onsdagens kamp blir en slags generalprøve foran sluttspillet som venter rett over påske. Hva tenker du om Haslums muligheter og hva skal dere bidra med for å skape en fantastisk sluttspillserie?

– Jeg føler vi har gjort mange gode kamper mot de beste lagene så langt i år, så jeg håper vi får ut dette potensialet i sluttspillet. Samtidig vet vi at vi må levere på et mye jevnere nivå enn i serien, for å komme langt i sluttspillet. Får vi til det tror jeg vi kan ha gode muligheter til å gjøre det bra i sluttspillet, men da må vi få ut toppnivået oftere.

Spillerne finner ny energi når det koker på tribunen. Hvordan er det med deg som trener?

– Det er alltid gøy med mye folk i hallen, og som spillerene får jeg også energi av litt trøkk fra tribunen.

Vi ønsker Sten Stockfleth og Haslum velkommen til Terningen Arena på onsdag. Det er tid for å avslutte seriespillet med El Clasico!