Wall of Fame: Jan Økseter – Elverum

Wall of Fame: Jan Økseter

15. april i forkant av kvartfinalen i sluttspillet innvier vi Wall of Fame! Fram til da får du et innblikk i hvem som får sin velfortjente plass på veggen i denne omgang!

Det er mange som fortjener heder og ære for at Elverum Håndball Herrer er der de er i dag. Nå løfter vi noen av dem opp på Wall of Fame for sine viktige bidrag i svart og hvitt gjennom klubbens historie.

1972: Jan Økseter

Jan Økseter debuterte for Elverum i 1961 og vant Elverums første gull i junior-NM i 1962. Han gjennomførte Norges inntil nå eneste OL – med 9. plass – da 10 spillere trakk seg etter terroraksjonen under München-OL i 1972. Jan fant vi alltid igjen mellom stengene, det var der målvakta hørte hjemme! Jan var en taktikker og “styrte” skyttern dit han ville ha skuddene. Dessuten enhåndsparader og med beina.
Keeperen spilte 28 landskamper i 71-72, før han trakk seg så fra landslaget. Han var dominant og kanskje hovedseriens beste keeper da Elverum knep 4. plassen i 1973/74 – beste plasseringen mellom 1966 og 1994. Spillende trener i 1976/77.