Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Kolstad – Elverum

Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Kolstad

Vi teller ned til sluttspillet med å ta en titt på lagene som skal kjempe om semifinaleplass i sesongens kvartfinaler!

Først ut er Kolstad som var siste lag til å sikre sluttspillplass denne sesongen.

Kolstad tok 8.plassen i Eliteserien etter at mange hadde avskrevet trønderne når en serierunde gjensto, men alt klaffet for de rødkledde fra Trondheim og sluttspillet ble sikret med et nødskrik.

Det var ikke en hvilken som helst kamp som sikret Kolstad sin plass, de møtte nemlig fjorårets sluttspillfinale-lag ØIF Arendal i siste serierunde, og var i tillegg avhengige av at andre kamper gikk deres veg. Kolstad vant 25-19 i Trondheim og viste helt klart at de er et lag å regne med i sluttspillet, til tross for at de i år havnet på nedre del av tabellen.

Kolstad fikk dermed æren av å møte regjerende seriemester og sluttspillmester Elverum i kvartfinalen, kampene spiller 15 og 19.april.

Lasse Balstad er Kolstads toppscorer i Eliteserien denne sesongen, med sine 102 mål er han på en 19.plass på toppscorertabellen. Nestemann på liste er Adrian Aalberg med 85 mål på en 24.plass.

Kolstad avsluttet serien med 19 poeng, i en sesong der det har svingt voldsomt for trønderne. Gjennom sesongen har de slått blant annet Drammen, Fyllingen, Haslum og ØIF Arendal, men de har også tapt mot Sandnes som endte nest sist på tabellen.

Det er et lag som har slitt med å få det til fremover på banen denne sesongen som nå er klare for kvartfinale i sluttspillet. Kolstad står med 587 scoringer i Eliteserien denne sesongen, det er færrest av de 8 sluttspilllagene. Bakover stiller derimot trønderne noe sterkere, med 606 innslupne mål i Eliteserien er det kun Elverum, Drammen, Arendal og Falk Horten som har sluppet inn færre mål.

Spillere som Lasse Balstad, Adrian Aalberg, Rolands Putans, Håkon Følstad bør ha gode dager framover i sluttspillet og mens Lars Eggen Rismark og Mats Refseth Wæraas må stenge buret bakover.

Statistikken taler både for og imot for Kolstad, men vi vet alle at sluttspill er sluttspill og at alt kan skje. De rødkledde har vist gode enkeltprestasjoner gjennom sesongen som blant annet seieren mot ØIF Arendal i siste serierunde og seieren mot Drammen i midten av sesongen – Drammen som var sett på som den store tittelutfordreren denne sesongen.

For Kolstad har det dessverre vist seg at selv om de kan levere et godt toppnivå, er også bunnivået litt for lavt til at det har gitt uttelling i årets seriespill. Spørsmålet er om Kolstad klarer vise gode prestasjoner over 2-3 tette kamper mot samme lag, noe som er avgjørende i sluttspillet.

I fjor tok trønderne seg til semifinalen der de måtte gi tapt mot nettopp Elverum – kan de få sin revansje i år?

Første kamp spilles 15.april i Terningen Arena, mens andre kamp spilles 19.april i Husebyhallen.

Det er bare å gjøre seg klar for sluttspillet 2018!