Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: FyllingenBergen – Elverum

Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: FyllingenBergen

Vi teller ned til sluttspillet med å ta en titt på lagene som skal kjempe om semifinaleplass i sesongens kvartfinaler!

På 6.plass i sesongens Eliteserie finner vi FyllingenBergen. Et lag som de siste årene har stabilisert seg rundt omkring midten av tabellen. Med sine 24 poeng slo de Bækkelaget på innbyrdes, og var kun 1 poeng bak Haslum på 5.plass.

Med 11 seier, 2 uavgjort og 9 tap på 22 runder har også FyllingenBergen gått på både skreller og overraskende seiere. Blant annet tapte de 38-29 borte mot Kolstad i februar, men de har også slått Drammen og Halden denne sesongen, samt hentet 3 av 4 poeng mot Haslum.

I tillegg til Eliteserien har FyllingenBergen denne sesongen vært ute i Europa og skaffet seg ny erfaring. Det gikk så langt som til kvartfinalene i Challange Cup, etter at de på vegen dit slo ut HC Vogosca Poljine Hills , og HC Eurofarm Rabotnik. I kvartfinalen ble det derimot et hederlig tap etter to kamper der det sammenlagt endte 59-56 til de rumenske laget AHC Potaissa Turda sist helg.

Her hjemme har det som sagt vært både og denne sesongen.

FyllingenBergen har sin store styrke i angrepsspillet, og det viser de nok en sesong etter å ha satt inn 670 mål i Eliteserien, kun slått av Halden og Elverum. Bakover har det dessverre også fått renne inn litt for mye litt for ofte, noe som gjør at tabellen er som den er. Med 646 innslupne mål er det kun Nøtterøy og Sandnes som har sluppet inn mer denne sesongen.

Tar vi for oss noen av spillerne som har vært viktige for FyllingenBergen, kan vi jo starte med å vise til lagets 3 toppscorere som alle 3 er inne på topp 20 i Eliteserien. Iben Hvidsten med 119 mål på en 7.plass, Tore Andre Lunde med 110 mål på en 13.plass, og Mario Matic med 103 mål på en 17.plass. Disse må stoppes skal man kunne håndtere FyllingenBergen i sluttspillet.
I tillegg har et par andre spillere vist fram skuddarmen i Challange Cup denne sesongen, der høyrevingen Fredrik Mossestad er Fyllingens toppscorer med 28.mål, samt Kjartan Johansen på høyrebacken som har satt inn 22 mål i Europa denne sesongen.

Bakerst i buret finner vi Kristijan Jurisic som på en god dag kan stoppe mye, men som har måttet slite denne sesongen.

Fyllingen møtte Arendal i fjorårets kvartfinale i sluttspillet og måtte se seg slått over 3 kamper. Nå får de muligheten til revasnje da ØIF Arendal igjen har valgt bergenserne som sin motstander i kvartfinalen.

FyllingenBergen har i våre øyne store muligheter til å ta seg videre til semifinalen, om de klarer å hente fram sine beste prestasjoner i 2-3 tette kamper mot Arendal. Bergenserne har ikke tatt poeng mot Arendal i år, men Sørlendingene hadde en svært svak avslutning på seriespillet og med Fyllingens ferske Europa-erfaring rikere fra fjorårets kvartfinale kan det tyde på en tett og hard kvartfinale mellom FyllingenBergen og ØIF Arendal.

Kvartfinalen mellom FyllingenBergen og ØIF Arendal spilles søndag 15.april i Sør Amfi og onsdag 18.april i Framohallen