Elverum teller ned til sluttspillet: Emil Midtbø Sundal, Bækkelaget – Elverum

Elverum teller ned til sluttspillet: Emil Midtbø Sundal, Bækkelaget

Årets vakreste eventyr venter, sluttspillet står for tur og vi har tatt en prat med Bækkelagets Emil Midtbø Sundal før det braker løs med årets sluttspill!

Emil Midtbø Sundal, 174 mål totalt og et pent snitt på 7,9 skåringer per kamp. Gratulerer som toppskårer i Eliteserien 2017-2018!

– Jo, takk for det!

 

Bækkelaget ender som syvende lag i årets Eliteserie, hva tenker du om deres sesong så langt?

– Det har vel vært ca. som forventet. Vi mistet fire veldig sentrale spillere før denne sesongen i Sæverås til Malmø, Magnus til Flensburg, Kevin til Elverum og Jungman som la opp. Dette er gode spillere som var vanskelige å erstatte. Samtidig hadde vi noen dumme poengtap på hjemmebane som gjorde at vi ikke klatret ennå et par plasser oppover på tabellen. 


Sett fra utsiden får Osloklubber som Bækkelaget og Haslum fram masse talenter men klarer sjelden å holde på disse og etablere seg stabilt i toppen. Hva trengs for at dette skal skje?

– Sikkert flere ting som spiller inn her, men både vi og Haslum er klubber som ønsker å produsere spillere som tar steget videre. Samtidig må man jobbe fulltid eller studere ved siden av for å få det til å fungere i Bækkelaget og da er det naturlig å ta steget videre tidlig hvis man har ambisjoner. Det betyr at vi kan blande oss inn i toppen i ny og ne, men med de økonomiske rammene vi har så kan vi ikke erstatte de spillerne vi mister, men heller må bruke litt tid på å utvikle nye talenter.

 

Du har selv tatt mye ansvar etter at Magnus Rød forlot klubben før årets sesong og gjort vanvittige 174 mål i årets sesong, kun spilletid som er svaret på suksessen eller hvorfor har du hatt en så fantastisk sesong?

– Jeg tror ikke jeg har blitt en så mye bedre håndballspiller siden i fjor, men jeg har fått tillit hele sesongen og vet at jeg ikke blir tatt av banen hvis jeg bommer et par skudd. Samtidig har vi spilt nesten hele sesongen uten Joakim Patriksson og det har gjort at det har blitt mer ansvar på Hauge og meg.

 

I kvartfinalen venter Drammen som til årets sesong har byttet plass med dere på tabellen, hva skal til for at Bækkelaget overrasker og går videre til semifinale?

– Jeg tror ikke det er så mye som skal til egentlig. Drammen har et knallbra lag, men vi må sette sjansene våres og vinne kontrakampen. Det tror jeg blir nøkkelen. Samtidig har vi sett de siste årene at sluttspillet lever sitt eget liv og at bortsett fra Elverum så har favorittene hatt store problemer i kvartfinalene. Vi kan jo håpe at det skjer i år igjen.

 

Kan du tippe de fire lagene som går til semifinale og hvorfor?

Elverum vinner enkelt 2-0 i kamper. Mye bedre lag enn Kolstad.

Vi avgjør det i tredje kampen mot Drammen. Får håpe Drammen er fornøyde etter to medaljer og undervurder oss.

Fyllingen tar Arendal. Arendal har en dalende kurve på slutten av sesongen, men jeg synes Fyllingen har imponert.

Halden vinner 2-1 i kamper mot Haslum. Halden startet sesongen veldig bra, men slet mye etter jul. Tror de har hatt godt av en pause og slår kraftig tilbake i sluttspillet.