Historie fredag: ….mitt minne…. Kalle Bjørkmann – A-lagsdebut 2008 – Elverum

Historie fredag: ….mitt minne…. Kalle Bjørkmann – A-lagsdebut 2008

Det er fredag, og klart for ukas høydepunkt!

Som mitt bästa minne av min tid i Elverum väljer jag inte en enskild händelse utan vill istället framhålla den oerhörda atmosfär som råder runt handbollen i byn. Âr man spelare i Elverum så följs man städigt av hängivna fans, det spelar ingen roll om det är en träningsmatch en söndag nere i Tönsberg eller om det är Cupfinal i Oslo Spektrum. Elverums supportrar är alltid de som hörs og syns. Känslan att som spelare få chans att glädja så många människor genom att vinna handbollsmatcher er oerhörd och gjör at man tunga perioder av säsongen lätt finner energi at köra på. Jag er är evig tacksam för at jag fick representera Elverum Håndball och ha mina hittills två besta år i livet uppe i Norge. Ônskar alla Elverumsinger stora framgånger framöver.

Da var siste …mitt minne.. nr. 59 unnagjort og inkludert i «Historie-fredag» nr. 133 fra minneboka om Elverum håndball «Fra Fylken til Terningen Arena». En flott reise som har gitt meg grunnleggende håndballstoff helt inn til beinet. Takk til redaksjonen for ei glimrende «minnebok»!

Historie nr. 1 ble skrevet 3. februar 2015 og omhandlet starten på håndball-eventyret i Elverum etter stiftelsesmøte 14. mai 1946.
72 år med opp og nedturer har satt sitt tydelige preg på idretten i Elverum alle disse årene generelt, men uten tvil håndballen spesielt. Uten denne håndballkulturen hadde Elverum som håndball-by aldri vært der den er i dag.
Dagens «Wall of Fame» i Terningen Arena er vel et tydelig bevis på nettopp det!

Kalle har tidligere spilt i Anderstorp og H43 i Sverige, men debuterte for Elverum foran 2008/09-sesongen. Ble da kåret til Postenligaens beste høyreving i sin debutsesong. Sterk åpning! Han ble her i to år før han satte kursen for Sverige igjen og H43. Men Norge lokket igjen og i 2013 var han tilbake i Elverum. Han valgte imidlertid å legge skoene på hylla sommeren 2016. En lei kneskade satte en stopper for hans videre karriere. Men han fikk med seg fem sluttspillgull, ett seriemesterskap, ett cup-mesterskap og deltagelse i Champions League i sin aktive tid i Elverum.

Kalle er idag markedssjef på heltid i klubben og er et skikkelig rivjern som står på «døgnet rundt» for klubben. Han har en stor del av æren for at klubben har snudd et underskudd på i underkant av 5 mill til et overskudd i dag. Men det har ikke vært noen dans på roser, men et «blodslit» sammen med det øvrige styret, samarbeidspartnere og støtteapparat for øvrig. En fantastisk snuoperasjon!

Det er på sin plass å nevne at Kalle Bjørkmann ble tildelt ærestittelen Årets Elverumsing 2017 under Veterankorpsets julekonsert i Terningen Arena. Den deles ut til de som i organisert eller individuell virksomhet gjør en betydelig frivillig innsats i samfunnet og for andre, eller til de som har gjort en innsats som har satt Elverum på kartet. Prisen ble opprettet første gang i 2001 og formannskapet i Elverum kommune velger så ut en vinner.

Til slutt må jeg nevne kronekampen for Flisa AIL i Åsneshallen i 2012. Full hall og stort engasjement gjorde at det kom inn over 2 – to – millioner (!) kroner på èn kveld er mildt sagt helt utrolig. Kalle ga alt og litt til i kampen og da den var over, auksjonerte han bort trøya si for 10.000 kroner og shortsen for kr. 3.000,-. Men da trener for Nøtterøy Jonny Jensen bød 500 kroner for hans boxer shorts, sa svensken stopp. Der gikk grensen!

Ha en fornøyelig aften, med eller uten Boxer-shorts!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg