Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Bækkelaget – Elverum

Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Bækkelaget

En drøy uke igjen til sluttspillet braker løs! Vi teller ned, og tar en titt på lagene som skal ut i kvartfinale!

Bækkelaget tok 7.plassen i årets Eliteserie og er klare for kvartfinale i sluttspillet.

Med sine 24 poeng endte de likt med FyllingenBergen men havnet bak bergenserne på innbyrdes oppgjør. Tapet mot Drammen i siste serierunde gjorde dermed veien videre litt mer krevende for Bækkelaget, som møter nettopp Drammen til kvartfinale i sluttspillet. Det er altså ikke umulig at de to lagene møtes i hele fire kamper på rad denne sesongen.

Bækkelaget har hentet sine 24 poeng jevnt og trutt gjennom sesongen, ikke så mange overaskelser til tross for at Bækkelaget endte på 2.plass i serien forrige sesong, men noen har det blitt. En knepen seier mot ØIF Arendal, uavgjort mot Haslum og seier over Halden på bortebane er noen av dem, i tillegg til en sterk 30- 19 seier mot Falk Horten og seieren mot serievinner Elverum på tampen av sesongen.

Bækkelaget har også fått med seg en dose Europa-erfaring denne sesongen, etter at de tok seg til andre kvalifiseringsrunde til EHF-cupen, der de røk ut mot rumenske HC Dogrogea Sud Constanta, etter å ha slått ut Islanske Afturelding i første kvalifiseringsrunde. Det gjenstår å se hvor mye Bækkelaget har fått ut av dette når sluttspillet nå tar til.

Bækkelagets største styrke er først og fremst angrepsspillet, i tillegg til en god evne til å håndtere spill i høyt tempo. Med 642 seriemål har de et snitt på 29 scoringer i hver kamp, godt anført av Emil Midtbø Sundal som er kronet årets toppscorer i Eliteserien med 174 mål (!), ei slegge de fleste vil unngå at har dagen. Sammen med Nikolay Hauges 104 mål, har de to scoret mer enn 1/3 av Bækkelagets mål denne sesongen. Det er både en styrke og en svakhet. Dersom man klarer å stoppe disse to har man på mange måter stoppet trusselen Bækkelaget kommer med.

Det betyr selvfølgelig ikke at det ikke er flere trusler i BSK-laget. Blant annet er Fabian Sandven og Kristian Rammel og Emil Nedregård ivrige målskyttere med god oversikt, og en god evne til å spille opp nevnte Hauge og Sundal. Det skal også sies at det er flere spillere som har stått fram godt i Bækkelaget tidligere, som har blitt satt ut av blant annet skader denne sesongen. Tormod Hauane og Lars Joakim Patriksson kan være store trusler dersom de blir å se i aktivitet i sluttspillet!

Vi kan forøvrig også nevne at det er høyrebakcen Emil Sundal, venstrevingen Fredrik Løvberg og venstre backen Fabian Sandven som er Bækkelagets tre toppscorere i EHF-cupen.

Bakover er det også to gode keepere som har voktet målet denne sesongen, 19 år gamle Nikolai Wiig har fått vist seg fram, sammen med tidligere Haslum-keeper Henrik Ruud Tovås. Med 622 innslupne mål (28 i snitt) denne sesongen finner vi Bækkelaget midt på tabellen, men med god hjelp fra forsvaret og med Tovås-sluttspillerfaring kan det være nok til å holde igjen dersom angrepet klaffer for Bækkelaget.

Jan «Proppen» Karlsson trener Bækkelaget for siste gang dette sluttspillet og har nok neppe lyst på sommerferie helt enda. En taktikker og dyktig trener som vet å utnytte det laget han har å jobbe med og se svakhetene hos motstanderen.

Bækkelaget møter Drammen til kvartfinale, der ingenting er gitt i forkant.  Drammen har vist svakheter gjennom sesongen, og vi vet at Bækkelaget har potensiale i laget. Klarer «Proppen» å få ut det avgjørende trøkket i laget sitt og Bækkelaget ungår å la Drammen få forspang i kampene, kan denne kvartfinale serien fort gå til tre kamper. Gitt serietabellen kan man nok holde en liten knapp på Drammen, men vi avskriver ikke Bækkelaget dersom Sundal får gjøre det han er best på- nemlig å score mål. Artig blir det hvertfall!

Første kvartfinalekamp spilles i Drammenshallen mandag 16.april, mens andre kamp spiller torsdag 19.april!