Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Halden – Elverum

Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Halden

En drøy uke igjen til sluttspillet braker løs! Vi teller ned, og tar en titt på lagene som skal ut i kvartfinale!

Sesongens overraskelse endte med å bli Halden, som sikret 4.plassen i Eliteserien etter lenge å ha jaget medalje.

Med sine 27 poeng og tidvise herjing i Eliteserien så det lenge ut til at Halden kunne utfordre helt der oppe om edle metaller, men en svak periode satte gutta fra grensebyen ut av medaljekampen med knappest mulig margin, bare ett poeng bak bronsevinner Arendal.
Halden startet poengjakten allerede i første seriekamp med uavgjort mot det som til slutt ble serievinneren Elverum, deretter har de vist seg fram fra sin beste side gjennom store deler av sesongen med storseier over Haslum og Fyllingen, seier over. Ellers har de på mange måter gjort det som foventes for å havne på øvre halvden av tabellen, du må slå de som ligger under deg, og det har de som regel også gjort.
Også Halden har gått på en og annen smell, 33-18 tap mot Drammen er vel det nærmeste man kommer et ordentlig nederlag for Halden denne sesongen.

Halden har vist et angrepsspill det står respekt av denne sesongen, og er det nest mest scorende laget i sesongens Eliteserie, 679 scoringer på en sesong er kun slått av Elverums 713, og gir Haldenserne et snitt på nesten 31 mål per kamp. Vi kan nevne at det samme laget i fjor kun scoret 580 mål.
Bakover har Halden slitt noe mer, og forsvaret har kanskje gått litt på bekostning av stort fokus på angrepsspillet, 628 mål er nedre del av tabellen for innslupne mål, av sluttspillagene er det kun FyllingenBergen som har sluppen inn flere.

Angrepet er Haldens styrke, og har denne sesongen blitt ledet an av toppscoreren Victor Skillhammer med sine 129 mål og 3 plass på toppscorer statistikken, et snitt på 6 mål per kamp. Dernest følger William Nilsen-Nygaard med 121, og Trym Bilov-Olsen med 113, alle tre å finne på topp 10 på Eliteseriens toppscorerstatistikk, da er det kanskje ikke rart at poengfangsten har vært god denne sesongen?

Det er flere spillere å se opp for i Halden-laget, høyrebacken Gabriel Setterblom,venstreback Daniel Kristian Stranden og linjespiller Thomas Solstad er alle spillere som er godt oppført i scoringstatistikken gjennom sesongen og vet å ta ansvar når Halden har måttet endre taktikk.

Bakerst i buret er det Rasmus Beck som i bunn og grunn har gjort jobben for laget fra grensebyen. God til å sette opp raskt spill for sine lagkamerater, kanskje ikke like god til å stoppe alt som kommer, men holder unna nok til at Halden har sluppet inn færre enn de har scoret i 12 av sine Eliteseriekamper denne sesongen.

Halden reddet plassen i Eliteserien med et nødskrik forrige sesong og fikk ikke deltatt i sluttspillet, nå er de i andre enden og kan fortsette og overraske også i sluttspillet.

Halden fikk æren av å «velge» motstander i kvartfinalen etter sin 4.plass, og endte dermed opp med Haslum som var eneste gjenstående lag å velge mellom.
De får en krevende oppgave med ¨å overliste et sluttspillvant Haslum, men har et slags overtak over Bærumslaget etter å ha tatt 3 av 4 poeng mot dem i seriespillet. Halden er av de mestscorende, Haslum har slitt med å finne nettmaskene, så at det krever noe ekstraordinært nå som sluttspillet er igang fra Halsums side er nok å anta. Det er vanskelig å kåre en vinner i denne duellen, men Halden stiller med sterkere kort før avkast og de får nok fort et favorittstempel i denne kvartfinalen, der Haslum må opp flere hakk for å ha en reel sjanse, skal vi tro statistikken- men hver kamp lever sitt liv.

Første kvartfinalekamp spilles i Remmenhallen søndag 15.april, mens andre kamp spiller i Nadderud Arena torsdag 19.april