Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Haslum – Elverum

Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Haslum

En drøy uke igjen til sluttspillet braker løs! Vi teller ned, og tar en titt på lagene som skal ut i kvartfinale!

Haslum har ikke fått det til å klaffe denne sesongen, og endte opp med 5.plass i serien, og mistet dermed muligheten for hjemmebanefordel i sluttspillets kvartfinale. Derimot er det ingen grunn til å avskrive Haslum av den grunn.

Det endte med 25 poeng i årets Eliteserie for Haslum, som såvidt hold FyllingenBergen unna, og Bærumslaget sikret dermed 5.plassen. Når det kommer til Haslum er nok de fleste mest overrakset over skrellene de har gått på og ikke nødvendigvis så mange overraskende seiere denne sesongen, sett utfra lagets historie de siste sesongene.

Haslum spilte uavgjort mot Arendal tidlig i sesongen og slo Drammen i november, samt slo de ØIF Arendal på nytt før jul. I den andre enden av skalaen har Haslum gått på tap mot Falk Horten, Kolstad, stortap mot Halden og spilt uavgjort mot Nøtterøy. Alt i alt en helt normal sesong for et lag midt på tabellen,
Haslum tok seg også til semifinalen i NM/cupen, men måtte se seg slått av Drammen, etter å ha slått ut Elverum i kvartfinalen.

Den største overraskelsen fra Haslum denne sesongen må nok sies å være angrepet. Tradisjonelt har Haslum de siste årene hatt en stor styrke i angrepet sitt og satt inn mye mål, men denne sesongen har kunn 605 scoringer gått i nota bak mostanderen. Kun fire andre lag i serien har scoret færre, Kolstad, Falk Horten, Sandnes og Nøtterøy.

Selv med 27,5 mål per kamp i snitt har Haslum klart å karre seg til øverste delen av tabellen, godt hjupet av et godt forsvar og dyktige målvakter. For med 617 mål imot, er det i den andre delen av skalaen bakover. Her har kun fem lag sluppet inn færre en dem i seriespillet. Likevel – i snitt slipper Haslum inn flere bakover enn de scorer framover, det må de gjøre noe med skal de avansere til en semifinale i sluttspillet.

På benken finner vi Sten Stockflet som tok over Haslum foran denne sesongen, han har fått nok å bryne seg på etter at han overtok etter Tom-Eirik Skarpsno, og har nok brukt deler av denne sesongen til å gjøre laget til sitt. Det har ikke klaffet helt den første sesongen, men over tid vil vi kanskje se Haslum helt der oppe igjen også i seriespillet. Det skal sies at nivået på øverste del har vært jevnt over god denne sesongen, med untak av Elverum som nok engang har vært overlegne.

Det er flere spillere å se opp for i dette Haslumlaget, som helt tydelig også merker at de har mistet noe rutine i troppen det siste året.
Framover er landslagsspiller Magnus Søndenå en klippe med sine 125 scoringer og 5.plass på ligaens toppscorerliste. Dernest finner vi Anders Røe og Stian Andre Brevik som begga har bikket rett over 100 scoringer. Farlig er også strekspilleren Vegard Sørli Tennfjord som har satt in 52 mål fra sin posisjon. I tillegg kan Håvard Johannesen, Dominic Grimstad og unge og fremadstormende Sander Øverjordet gjøre livet surt for motstanderen.

Bakerst i buret finner vi rutine og erfaring i Trond Tjemsland og Håvard Åsheim. De kan begge avgjøre kamper og stenge buret når det er nødvendig, i sluttspillet skal man ikke kjimse av denne duoen bakerst i kassa.

Fjorårets sluttspill endte i kvartfinalen for Haslum i fjorsesongen etter at de røk mot Kolstad over 3 kamper.

Haslum får æren av å møte det som kanskje er sesongens overraskelse – Halden i kvartfinalen. Halden har ett vist overtak skulle vi tro statstikken, men overkjøring 41-23 i første møte mellom lagene i årets sesong – men det er lenge siden. Sist gang spilte lagene uvagjort. Når lagene nå møtes til sluttspill er det et Haslum med langt sluttspillserfaring, og et Halden som har overrasket hele sesongen som skal krige om avansement. Vanskelig å skille fordeler og ulemper her, setter en liten knapp på Halden og tre kamper i dette oppgjøret. Haslum er avhengige av å finne igjen nettmaskene skal de ha en sjanse her!

Første kvartfinalekamp spilles i Remmenhallen søndag 15.april, mens andre kamp spiller i Nadderud Arena torsdag 19.april