Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: ØIF Arendal – Elverum

Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: ØIF Arendal

En drøy uke igjen til sluttspillet braker løs! Vi teller ned, og tar en titt på lagene som skal ut i kvartfinale!

ØIF Arendal har vært med i kampen om edelt metall gjennom sesongen, gikk fra å kjempe om gullet, til å kjempe om sølvet, men måtte ta til takke med bronse og 3.plass til slutt, etter å ha tapt knepent på poeng mot Drammen i innspurten.

Arendal endte serien på 28 poeng, 3 poeng bak Drammen, og ett poeng foran Halden. De viste gode resultater lenge men har slitt voldsomt etter januarpausen og mistet mange poeng i den avgjørende fasen av seriespillet, dermed endte det med 3.plass og et litt vanskeligere utgangspunkt for Arendalittene enn de nok hadde håpet på. All over en god sesong for Arendal, men en krevende periode etter jul satte ordentlige kjepper i hjulene for sørlendingene.

Det har vært noen overraskelser å sette fingern på for Arendal gjennom sesongen. De har gikk på et tap mot Bækkelaget i serien i tillegg til å ryke ut av cupen mot Runar før jul, mens de etter jul har gått på nedturer mot blant annet Nøtterøy, Bodø og Kolstad. Arendal har også slått Halden to ganger, slått Elverum og spilt uavgjort mot Drammen i serien denne sesongen.

Sørlendingene har også vært ute i Europa en tur denne sesongen, og det så lange lyst ut for Arendal i EHF-cupens kvalifisering. De tok seg hele vegen til 3.runde av kvalifieringen der de måtte gi tapt mot Frisch Auf Göppingen etter 10-målstap på hjemmebane, etter å ha tatt en uavgjort seier borte. På vegen til tredej runde slo de ut Esch og OCI Lions.

Arendal er et godt lag i begge retninger og har denne sesongen et snitt på drøyt 30 scoringer i hver kamp, med sine 658 mål i serien. Det er det fjerde beste snittet i Eliteserien, slått av blant annet deres kvartfinalemotstander FyllingenBergen.
Bakover er det også et samspilt forsvar og dyktige målvakter som har gjort jobben så til de grader. Arendal er laget med nest færrest baklengsmål denne sesongen med sine 595 baklengsmål, slått av Drammens 566. Det gir et snitt bakover på 27 mål for sørlendingene.

Nøkkelen til Arendals 3.plass ligger såklart i lagssammensetningen. Sondre Paulsen har bidratt med 119 mål i serien og er lagets toppscorer på 8.plass i ligaen. Dernest følger kantspiller August Baskår Pedersen med sine 105, backen Josip Vidovic med 87 mål, og for ikke å glemme Eirik Heia Pedersen med sine 82 mål fra backen. Det er langt ifra stopp der når det gjelder Arendal, en god rekke spillere i troppen som kan sine saker og flere av dem med god rutine. På streken finner vi Laurits Mo Rannekleiv, svært dyktig til å skape rom for sine medspillere i angrep, og Per Kenny Ekman som en bauta i forsvar slett ikke redde for å dele ut juling i forsvar heller disse to.

Bakerst i buret finner vi Åsmund Strat, Uros Tomic og Thomas Bauer. Her har trioen utvilsomt gjort jobben sin med å holde ballen utenfor målet gjennom sesongen. Bauer relativt ny mann i buret for Arendal som nok kan bidra med mye også i det kommende sluttspillet, med sin erfaring som Østerriks landslagsspiller.

I Europa har gutta også fått gjort jobben, og igjen er det tre av spillerne som utmerker seg med scoringer, August Baskår Pedersen (43), Sondre Paulsen (31) og Eirik Heia Pedersen (28).

Arendal har jobbet over flere år, med et klart mål om å ta seg til Champions League. De jobber godt i og rundt klubben og har hevet produktet i takt med gode prestasjoner på banen. De var svært nære å ta sluttspillgullet hjem til Sørlandet i fjorårets sluttspill, men måtte nok engang se Elverum stikke av med tittelen i finalene, etter ekstraomganger i kamp 2, og seier i siste kamp, hjalp det lite at Arendal hadde gullet langt nedi lomma.

Sørlendingene er ute etter revansje, og møter FyllingenBergen å årets kvartfinale.Det er to lag som scorer mye, men Arendal er vassere bakover. Det er langt ifra noe avgjort oppgjør disse to lagene går i møte. Vi tror på 3 kamper for å avgjøre, og vil anta at Arendals erfaring og vilje tar dem til semifinalen, men vi avskriver ikke FyllingenBergen. 1.kamp blir viktig for bergenserne, det kan være at Arendals dårlige flyt fra slutten på seriespillet følger dem inn i sluttspillet, det kan være Fyllingens sjanse.

Første kamp spilles i Sør AMFI søndag 15.april, mens andre kamp går i Framohallen onsdag 18.april!