Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Drammen – Elverum

Sluttspillet 2018 – kvartfinalelagene: Drammen

En drøy uke igjen til sluttspillet braker løs! Vi teller ned, og tar en titt på lagene som skal ut i kvartfinale!

Drammen var tippet som en stor utfordrer til seriegullet denne sesongen, men det stoppet på sølvet for de blåkledde som lenge lå an til 3.plass.

Det endte med 31 poeng i Eliteserien for Drammen denne sesongen, etter lenge å ha kriget mot ØIF Arendal om den beste plasseringen bak Elverum. De blåkledde har levert stort sett hele sesongen, men Elverum ble overlegne 8 poeng foran til slutt. Tap mot Kolstad og Falk Horten er nok blant de største overraskelsene denne sesongen. Ellers har det meste gått som forventet, med tanke på at de var tippet som tittelutfordrer.

Drammenserne gikk hele vegen i Cupen og er regjerende Norgesmestere, etter seier mot Bodø. Det skal vi også ha med oss videre.

652 scoringer er fasiten for Drammen i serien denne sesongen, det gir et snitt på 29,6 scoringer per kamp og i øvre halvdel av tabellen. Bakover er det ingen bedre, med kun 566 innslupne mål slipper Drammen inn i snitt 25,7 mål per kamp. Du skal altså ha et godt angrep skal du overliste Drammen denne sesongen.

Vi må helt ned på 11.plass på toppscorerlista før vi finner Gøran Sørheim, som har løpt de fleste i senk denne sesongen. 113 mål viser statistikken for han, og bak følger strekspiller Joakim Hykkerud på 90 mål, og Erik Skifjeld Alm på 75 scoringer.

Truslene hos Drammen stopper såklart ikke der, det er et bredt lag som nå går inn i det viktige sluttspillets kvartfinaler. Blant annet har vi den ferske landslagsspilleren Hermann Vildalen som er en framtidsrettet komet på vestrebacken. I tillegg må vi ikke glemme rutinerte spillere som Erik Johannes Hippe og Christian Spanne som kan herje alene om de får sjansen. På streken finner vi blant annet også Espen Gommerud Våg som gir og tar inne på linja, i tillegg til nevnte Hykkerud. Ogs Aksel Horgen, Oskar Olafsson og Thomas Boilesen er det grunn til å se opp for i dette Drammenslaget.

Bakerst i buret finner vi Mathias Kolstad Holm som virkelig har trådd til sammen med Andreas Bjørkman-Myhr denne sesongen. At laget har sluppet inn færrest mål av alle i serien er mye godskrevet denne duoen, og først og fremst Kolstad Holms evne til å bruke sin godt opparbeidede rutine.

Drammen kom aldri lenger enn til kvartifinalen i fjor etter at de måtte se seg slått av Elverum. De har større muligheter i år.

På benken styres laget av den svært erfarne tidligere landslagsspilleren Kristian Kjelling, som vet å spille taktisk, nå møter han kanskje sin likemann i «Proppen» Karlsson hos Bækkelaget i kvartfinalen, så får vi se hvem som er flinkest til å bruke spillerne de har om hender.

Det aller meste skulle i praksis og med statistikken i hånda bety at Drammen vil avansere til semifinalen, men Bækkelaget har vist at de kan, og nevnte «Proppen»Karlsson vil nok gjerne presse gutta sine til det maksimale i sine siste kamper som Bækkelagets trener. Drammen stiller sterkt, men Bækkelagets evne til å score mål kan være det som holder dem inne i dette oppgjøret og kanskje dersom alt klaffer tar dem til en semifinale – det spørs om Kjelling ville vært veldig fornøyd med et slikt utfall?

Første kamp i kvartfinalen spilles i Drammenshallen mandag 16.april, mens kamp to går i Bækkelagshallen torsdag 19.april.