Stian Gomo Nilsen: -«Vi må tro litt på nissen!» – Elverum

Stian Gomo Nilsen: -«Vi må tro litt på nissen!»

Vi har tatt en prat med Kolstadtrener Stian Gomo Nilsen i forkant av den kommende kvartfinalen mellom Elverum og Kolstad i sluttspillet!

Stian Gomo Nilse det er endelig klart for sluttspillet etter en lang pause. Har dere i Kolstad brukt tida godt nå før det smeller på søndag?

Vi har brukt tiden helt ok. Etter å ha landet med begge beina på trygg grunn og fornyet kontrakt i Eliteserien neste sesong valgte vi å ta en god påskeferie for å få samlet hodene og pustet ut etter en krevende sesong.

Dere får en krevende oppgave i kvartfinalen, når dere møter regjerende seriemester og sluttspillmester Elverum. Har dere planen klar nå?

Vi har lagt en plan for kommende kamper mot Elverum, så får vi se om vi treffer bedre enn i tidligere oppgjør i år.

Det spilles jo best av 3 kamper og dere må ha en seier i Terningen Arena for å gå videre. Hva tenker du blir viktig nå i kvartfinalen for å ha en sjanse til å avansere?

Det om blir viktig nå i sluttspillet for oss er å senke skuldrene, prøve å kose oss med håndballen mot landets beste håndballag.

Ikke så lenge siden dere møtte Elverum over to tette kamper, hva lærte dere av det som dere tar med dere inn i denne kvartfinalen?

Inn i forberedelsene til sluttspillet har vi ut fra de to tidligere møtene tatt med oss at vi nok er et godt stykke unna Norges Champions League lag og må fokusere på ta steg for steg nærmere. Det EHH har skapt er ikke gjort over natta. Etter et solid stykke arbeid av Berge i 7 år i Elverum har vi fortsatt noen år på å etablere oss i toppen.

Sluttspillet er blitt det gjeveste å vinne i Norsk håndball etter at Champions League-plassen ble lagt hit. Hvordan skal det bli å komme igang med vårens vakreste eventyr?

For oss er sluttspill en ren bonus med tanke på den sesongen vi har hatt. Tror nok våren vakreste eventyr for noen er en rolig oppkjøring for andre.

Det er ingen tvil om at å slå ut Elverum fra sluttspillet er noe de fleste lag jager etter, er det mulig for Kolstad å være det første laget på mange år som gjør det?

Klart, det å slå ut EHH fra sluttspillet er nok en våt drøm for mange lag, men ser man på tabellen etter serieslutt så er det vel bare de som besøker nissehuset på Savalen ved Tynset fra Januar til November som tror på julenissen, vi kjører nok lett forbi denne gangen.

Elverum mot Kolstad blir en skikkelig publikumsfest med full trøkk på begges hjemmebane, hva betyr det for sluttspillet at vi får slike rammer?

Rammer rundt kamper i Norge er utrolig viktig for produktet vårt. Å komme til Terningen er alltid moro, der er det masse liv og røre fra start til slutt. Passer også perfekt at vi får spille vår hjemmekamp i Husebyhallen, hvor det alltid er trykk fra tribunen i en intim og koselig hall.

Siste men ikke minst, hvilke lag tror du tar vegen til semifinalen i sluttspillet?

Om det ikke snør kremboller i hele April og Julenissen hopper på vår buss til og fra Elverum så blir nok EHH det første laget i semifinalen. Ellers holder jeg en knapp på Drammen, ØIF og Halden.

Lykke til med sluttspillet!