Klart for sluttspill- Vi tar imot Kolstad – Elverum
Magnus Fredriksen håper på å gjøre nok en god kamp mot Kolstad

Klart for sluttspill- Vi tar imot Kolstad

Etter 4 uker med pause er det endelig tid for å dra igang det etterlengtede og viktige sluttspillet!

Etter en laaang påskeferie og landslagspause er det endelig duket for sluttspillet i norsk håndball. VI valgte Kolstad etter at Elverum kom nummer 1 og Kolstad tok den siste sluttspillplassen på bekostning av Falk Horten. I årets sesong har lagene møttes to ganger tidligere. Begge gangene har Elverum gått seirende ut av duellene mot trønderne. I Terningen Arena vant Elverum 37-28 i en kamp Richard Hansich var helt outstanding med hele 9 mål for de svarte og hvite. I bortekampen som ble spilt ca 20 dager tidligere vant Elverum 33-28 etter at Magnus Fredriksen styrte de svarte og hvite inn til en komfortabel seier.

Mange tenker kanskje at dette blir greit ettersom at Kolstad kom på 8.plass og Elverum vant serien, men sluttspillet lever alltid sitt eget liv. For mange av spillerne kan de bli sine siste kamper for sine respektive klubber. På Kolstad er det klart at landslagsaktuelle Lasse Balstad tar turen til Sverige for å bli en bedre håndballspiller. Kantspilleren Adrian Aalberg går til Drammen etter årets sesong, mens Truls Fjeseth velger å legge både sko og ball på hylla etter at han har slitt med skader i hele år. For Elverum er det helt sikkert at Kevin Gulliksen skal til GWD Minden som spiller i den tyske bundesligaen. Det er også klart at Nikolaj Mehl skal tilbake til Danmark etter noen sterke sesonger for Elverum. Ellers er det en del spillere som ikke har eller får fornyet kontrakten for begge lag som fortsatt er usikkert hvor skal spille til høsten.

I søndagens kamp er det to lag som kjenner hverandre godt som møtes. Stian Gomos Kolstad imponerte i det de slo Arendal i årets siste seriekamp og snek seg forbi Falk Horten. Etter at Lars Eggen Rismark kom tilbake til klubben har trønderne også vunnet flere kamper enn det de gjorde i starten av sesongen. Den hjemvendte sønnen er en meget god målvakt som også har vært innom landslagsdiskusjonen. Kolstad er også heldige som signerte trønderen på en treårskontrakt denne våren.

Utenom har Kolstad en rekke gode spillere. Bak i banen har de tidligere landslagsspiller Ronald Putans og nåværende landslagsspiller Lasse Balstad. Begge har skuddet som sin spisskompetanse fremover i banen, men ved sin side har de raske spillere som Håkon Følstad og Roar Forbord. En fin miks for å spille ett variert og godt spill. I bakhånd har de også de venstrehendte skytteren Josip Pazin som kanskje ikke har slått til som man hadde håpet på. Men sluttspill er for å dyrke frem nye helter, så kanskje dette er Pazin sin mulighet til å spille seg inn trøndernes hjerter.

Kantspillerne på Kolstad er gode. Ja, de er meget gode. Både Daniel Brandmo og Adrian Aalberg har et skythøyt maksnivå som ikke står tilbake for noen i ligaen. Spesielt Aalberg er en spiller som ofte leverer gode kamper i mot Elverum i Terningen Arena. På andre siden har de Truls Fjeseth som er en klassespiller på sitt beste.

Kolstad er et solid lag som er veldig gode bakover i banen. Klarer Stian Gomo og Valery Putans å få laget til å fungere fremover på banen så skal Michael Apelgrens gutter passe seg. Trønderen er så sultne på å ta skalpen på Elverum så her må de svarte og hvite være med fra start om det skal bli avansement.

Elverum på sin side har hatt både Gulliksen og Fredriksen på landslagssamling med de «store» gutta etter påske. Spesielt Fredriksen imponerte i sitt spill mot Frankrike, og mot Danmark kom han ikke helt til sin rett, enda. Utenom dette har noen av spillerne vært på rekrutt og juniorlandslag i denne perioden. Så Apelgren og Raymond Hamar har hatt en viktig uke med å spille inn igjen laget. Heldigvis er det likt for de fleste lag som har spillere på samling.

Elverum er helt skadefrie i skrivende stund, og kan vel se seg som favoritter over tre kamper mot Kolstad. Men som sagt, sluttspill er sluttspill og alt kan skje.

Det er nå det morsomme starter. Ta turen til Terningen på søndag. Vi går for seier.

HEIA ELVERUM!