Seier i første kamp mot Kolstad – Elverum

Seier i første kamp mot Kolstad

Med 42 scoringer og festhåndball så var det Elverum som stakk av med seieren denne søndagen.

Elverum-Kolstad 42-22(20-8)

Det var duket for første kvartfinale i sluttspillet i Terningen Arena. Det var et heltent Elverum som tok i mot Kolstad, som for dagen mangler landslagsspiller Lasse Balstad. I en kamp der 8.plassen møtte 1.plassen var det nok mange som ventet at Kolstad skulle gå i strupen på vertene, men i stedet var det bånn gass fra hjemmelaget fra første sekund.

Kantspillerne André Lindboe og Gulliksen lekte inn noen herlige scoringer i starten av kampen og et slo nok pusten ut av Stian Gomos Kolstad. Allerede etter 10 minutter ledet Elverum med 7-8 mål mot et Kolstad som slet veldig med å få til angrepsspillet, og bakover ble de stående litt med lua i hånda. Elverum på sin side spilte fabelaktig angrepsspill og var tøffe i duellspillet i etablert forsvar. Bakerst sto Morten Nergaard godt, men etter ca 10 minutter fikk han et skudd i ansiktet og måtte kaste inn håndkleet. Inn kom Emil Imsgaard som gjorde en meget god kamp mellom stenge for Elverum.

Som vanlig så begynte Michael Apelgren og Elverum med å rullere masse på spillerne utover i den 1.omgangen. Inn kom både Håkon Ekren og Jonas Burud. Begge to gjorde en god kamp for Elverum. Spesielt Burud var direkte på kassa og viste frem skuddarmen i den første sluttspillkampen. Kolbotngutten gjorde fem mål for Elverum og med den prestasjonen ble han kåret til kampens beste spiller. Håkon Ekren satt også fem mål i denne kampen.

Til pause gikk Elverum inn til en ledelse med hele 20-8, og publikum skjønte allerede da at Elverum kom til å ta første stikk i denne kvartfinaleserien som spilles best av 3. Elverum vartet opp til tider med champagnehåndball og Kolstad var ikke med på festen.

Det var tydelig at Kolstad ville lit mer i det de kom ut til den 2.omgangen. Med litt mer trøkk i duellene og litt høyere balltempo så spiste de inn noen må på vertene. Bakerst hadde også stjernemålvakten Lars Eggen Rismark en del redninger. Men etter at Kolstad ble slitne så føk Elverum i fra igjen. André Lindboe gjorde en god kamp på venstrekanten for Elverum. Med hele 8 mål ble han kampens toppscorer. En annen spiller som gjorde det godt da han kom inn var den islandske kjempet Thrainn Orri Jonsson. Med tre spillemål på kort tid så viste han publikum og de andre strekspillerne i Elverum at han vil være med å kjempe om spilletiden i kampene som kommer.

Elverum ga seg ikke før de hadde gjort hele 42 mål denne kvelden. Unggutten Stian Mogen fikk de siste femten minuttene ute på kanten, og igjen lagde Elverums gutten mål direkte. Mogen har tatt godt hånd om sjansen han har fått i Stiven Thorsteinssons skadeperiode.

Elverum vant til slutt 42-22 foran et godt fylt Terningen Arena.

Nå venter ny kamp på torsdag. HEIA ELVERUM!