Alexander Westby signerer toårskontrakt med Elverum Håndball – Elverum

Alexander Westby signerer toårskontrakt med Elverum Håndball

Den raske og målfarlige vingen tar turen fra Bodø til svart og hvitt i Elverum.

Elverum fortsetter og forsterke troppen inn mot ny sesong og kan i dag meddele at Alexander Westby er klar for Elverum Håndball Herrer neste sesong.
Westby er en racer av en ving og har de siste to sesongene befestet sin posisjon i øvre sjiktet av toppscorertabellen, det har blitt tilbakelagt mange kontringsløp fra denne gutten som nå er klar for en to årskontrakt med Elverum Håndball Herrer.

25-åringen har spilt i Bodø siden 2013 og har vært en av målgarantistene for laget fra nord, han var også en viktig brikke i å ta Bodø til cufinalen i desember, nå ser han nye muligheter i Elverum som er godt vante med et hurtig spill som passer godt for kantene.  Westby har også fått sine muligheter på landslaget og vil nok i likhet med sin makker Endre Langaas jakte mer landslagsspill når de nå ikler seg svart og hvitt fra neste sesong.

 

SPILLERFAKTA
Navn: Alexander Ørjevik Westby
Født: 26.03.1993
Posisjon: venstre ving
Tidligere klubber: Ski og Follo
Vekt:  82kg
Høyde: 180cm

Mål i Eliteserien 2017-2018: 85 mål (76 spillermål + 9 straffer)
Mål i Grundigligaen 2016-2017: 117 mål (97 spillermål + 20 straffer)

Mål i NM/Cupen 2017-2018: 19 mål (16 spillermål+ 3 straffer)

 

Michael Apelgren er helt klar på hvorfor Elverum velger å gå for den temporike Bodø-spilleren:

– Westby er en spennende venstrekant, som har vært en sterk bidragsyter til at Bodø har vært med å fighte om titler de siste årene. Han er en dyktig forsvarsspiller og er farglig 1 mot 1, i tillegg til at han har en fin avslutningsteknikk. Landslaget har vært tydelige på at de har stor tro på at han kan bli viktig i framtiden. – Sier Apelgren.

 

Vi har også tatt en prat med Alexander Westby før han onsdag skal ut i sin siste kamp med Bodø:

Alexander Westby, du har nå sikret deg kontrakt med Elverum Håndball fra neste sesong. Hva får deg til å velge Elverum?

– Det er flere ting. Det er jo Norges beste klubb, og jeg gleder meg til å kjempe i toppen av alle turneringer og forhåpentligvis ta noen titler. Jeg fikk et veldig godt inntrykk når jeg var på besøk der også. Så har du jo et publikum som det har vært tøft å spille mot, så jeg gleder meg til å ha Taiga’n med meg.

En toårskontakt med Elverum, hvilke drømmer har du håp om å oppnå i svart og hvitt de neste sesongene?

– Det er flere ting. Det er jo Norges beste klubb, og jeg gleder meg til å kjempe i toppen av alle turneringer og forhåpentligvis ta noen titler. Jeg fikk et veldig godt inntrykk når jeg var på besøk der også. Så har du jo et publikum som det har vært tøft å spille mot, så jeg gleder meg til å ha taigaen med meg.

Hva tenker du blir den største forskjellen på Bodø og Elverum for deg som spiller?

– Den største forskjellen blir nok at jeg spiller på et lag som det forventes veldig mye av og er favoritter i stort sett alle kamper. Så blir det godt å kunne satse fullt på håndballen uten å måtte gjøre noe annet ved siden av

Nå venter det et Terningen Arena du har med deg og ikke mot deg, det blir vel en forandring?

– Det blir helt klart en forandring. Når man kommer litt under mot Elverum og publikum lager så mye lyd og stemning som de gjør så kan det bli litt ekstra tungt. Så jeg gleder meg som sagt veldig til å ha publikum i terningen med meg.

Hva kan vi forvente av Alexander Westby på banen de neste sesongene?

– Av meg kan dere forvente at jeg spiller med mye innsats og vilje, og har veldig høy intensitet i det jeg gjør. Også skal jeg forhåpentligvis bidra med masse mål.

I Elverum er håndball stort og man blir en profil både på og utenfor banen. Er du klar for å ta Håndballbyen med storm?

– Jeg er veldig klar! Først skal jeg gjøre det jeg kan for at Bodø spiller i Eliteserien også neste år, så skal jeg jobbe hardt for å være i kjempeform når neste sesong starter.

 

Vi ønsker Alexander Westby velkommen til Elverum neste sesong!