Møtte vanskeligheter i Husebyhallen! – Elverum

Møtte vanskeligheter i Husebyhallen!

Kolstad med helomvending og seier, når Elverum kom på besøk til Husebyhallen 1-1 i kamper!

Elverum kom til Trondheim og Husebyhallen som favoritter etter 20-målsseier i første kamp, men det be raskt klart at Kolstad ikke hadde gitt opp drømmen om semifinale av den grunn. Vertene gikk rett i strupen på gjestene fra Elverum fra start og fikk delvis kontroll på kampen tidlig. Det var helt tydelig at en Lasse Balstad som var savnet i første kamp kunne tilføre Kolstadlaget en ny dimensjon torsdag kveld, og nettopp det var en av nøklene allerede fra start.

For det var Lasse Balstad som satte Kolstads første scoring i Husebyhallen denne kvelden. Allerede etter 7 minutter var Kolstad i en 5-2 ledelse og så ut til å ha sett lyset og en mulighet for å slå tilbake tidlig i kampen. Elverum følger på , men avstanden opp til Kolstad holder seg store deler av 1.omgang, etter 23 minutter har endelig Elverum fått fart på mannskapet og utligner til 13-13 for første gang er det likt siden 0-0, en rotete start for Elverum med bomskudd og tekniske feil har gitt Kolstad en ledende rolle i kampen. Til pause er det Kolstad som kan gå i garderoben med ledelse 16-15. Her roter begge lag, men Elverum klarer ikke utnytte Kolstads feil like godt som Kolstad håndterer Elverums.

Over i 2.omgang fortsetter kjøret etter å få avstand ned til Elverum for Kolstad, men de svarte og hvite henger seg på. Lagene jager mål, og Elverum er flere ganger oppe og utligner uten at de klarer å snu kampen slik de ønsker. Tine Poklar sender Elverum opp i en 24-23 ledelse etter 42 minutter, og igjen på 25-24 etter 45 minutter, men igjen blir det litt klabb og babb for Elverum og Kolstad snur kampen igjen på 26-25 minuttet senere, etter at Poklar pådrar seg 2.minutter og Elverum følger opp med flere tekniske feil. Kolstadkeeperen Eggen Rismark er på ballene han må være på, og i andre enden har Nergaard slitt med å få det til å stemme, inn kommer Emil Kheri Imsgaard i et forsøk på å få snudd trenden tildlig i omgangen,

De siste 5 minuttene av 2.omgang blir et jag, der begge lag vil avgjøre, men begge også er redde for å gjøre feil. Omgangens siste mål kommer fra Kolstads Elias Schaanning Thome som utligner til 28-28 etter 55 minutter og det er stillingen når lagene innser at de må ut i ekstraomganger.

Kampen forandrer seg ikke mye, og det er vanskelig å si om det er godt eller dårlig spill fra lagene som gjør at det svinger fram og tilbake i denne jevne kampen. Det ble sagt at sluttspill er sluttspill, og igjen får man se at storseier i en kamp, ikke betyr overlegenhet i den neste.

Det ser ut til at Elverum har fått sin preken når 1.ekstraomgang kastes igang og André Lindboe gir Elverum en to-målsledelse for første gang i kampen på 31-29 2:30 ut i første ekstraomgang, men Kolstad har fått blod på tann, kjemper seg fort tilbake og i 2.ekstraomgang er det plutslig trønderne som igjen står med matchball, Jonas Burud gir Elverum håp og utligner til 32-32 og igjen får vi se to lag som det siste minuttet som kanskje gjør det litt for vanskelig for seg selv. Det er klart for nye ekstraomganger.

Kevin Gulliksen sender Elverum i føringen i 3.ekstraomgang, men straffebom, gir Lasse Balstad en mulighet til å gi Kolstad ledelsen igjen, sikker som banken og bedre blir det ikke av at trønderne har satt opp forsvarsmuren.

Nesten 4 minutter ut i 4.ekstraomgang setter Adrian Aalberg det som på mange måter er spikeren i kista, øker til 36-34 etter et Elverum har pådratt seg to raske tekniske feil som blir kampavgjørende i sluttminuttene når Eggen Rismark i Kolstadburet også gjør jobben. Landslagsspiller Balstad viser hva som manglet i Terningen Arena forrige søndag, selv om han har bommet mye i dag, avslutter den elleville thrilleren i Husebyhallen med å sette 37-34 og sitt 6.mål for kvelden, og igjen har Kolstad hatt Husebyhallen med seg til siste slutt. Det blir 1-1 i kamper og ny og avgjørende kamp på søndag!

Kampen viser hvor fort det kan snu når sluttspillet har ankommet lagenes garderober. Det kjempes til siste slutt, og Kolstad får sin revansje, henter semifinaledrømmen fram igjen og kjemper fram en 3. kvartfinale, som de fleste så langt etter på søndag.

Nå er det bare å kaste seg rundt, tune inn formen og stemmebånd før søndagens avgjørende kvartfinalekamp. Kampen spilles 19:00 i Terningen Arena, la oss vise Trønderne hva hjemmebanefordel virkelig betyr! Billettene er allerede i salg! Klikk deg inn i appen og sikre deg din plass i dag  #FULLHALL

KAMPFAKTA:
Husebyhallen
37-34 etter E.O (Fulltid 32-32) (Pause 16-15)

Mål Elverum: Kevin Gulliksen(8), André Lindboe(6), Magnus Fredriksen(5), Tine Poklar(4), Nikolaj Mehl (4), Jonas Burud (3), Aleksander Børresen(3), Håkon Ekren(1)

Toppscorer Kolstad: Roar Fikse Forbord og Kristoffer Østmo (7)