Haslumstrener Sten Stockfleth før semifinalen mot Elverum – Elverum

Haslumstrener Sten Stockfleth før semifinalen mot Elverum

Vi har snakket med Haslumtreneren før det braker løs på søndag!

Sten Stockfleth, semifinalen i Sluttspillet står for tur, etter at Haslum slo ut Halden i kvartfinalen. Hvordan vil du oppsummere vegen til semien for deres del?

-Veien til semi var selvfølgelig tøff. Halden har prester godt i årets sesong, og vi er veldig fornøyd med å ha kommet videre. Spesielt ettersom det ble tap i første kampen, syns jeg det var sterkt å komme tilbake å vinne de to neste. Jeg syns vi presterte 3 gode kamper, og håper vi kan gjenskape det samme nå i semifinalene.

Halden fikk to muligheter til å avgjøre mot dere i kvarten, men slik som sesongen har vært jevnt over for deres del har dere avgjort på tampen, er det en liten spesialitet blitt i dette Haslumlaget?

-Det har vel svingt litt begge veier om vi har klart å bikke de jevne kampene i vår favør, men vi har mange spillere som er vant til å vinne og ta ansvar på slutten.

Semifinalen står for tur og det er duket for El Clasico mot Elverum. Er du overrasket over valget til Elverum?

Nei det var ganske ventet at Elverum kom til å velge oss, og det lever vi fint med. Vi har hatt lyst til å møte Elverum i sluttspillet, og det får vi muligheten til nå. Så sånn sett kan du jo si at vi er fornøyd med at Elverum valgte oss.

Nå som Elverum igjen står for tur, og det denne gangen er best av tre kamper som gjelder. Hva blir viktig for deres del for å kunne overliste den regjerende sluttspillmesteren?

-Vi må spille opp mot vårt beste, og vi har ikke enkeltspillere som skal gjøre det. Så vi er avhengige av at mange spillere prestere på likt. Vi må demme opp for deres ankomstspill, og sørge for at vi lager flere enkle mål enn Elverum. Vi må angripe kampene, og spille med masse energi og entusiasme.

Det meldes om at det fort kan bli en rekordstor gjeng med Haslum-supportere på tribunen på søndag. Hva betyr det for dere med litt ekstra støtte i en hall der dere er vant med å ha alle imot dere?

-Det er klart det betyr mye for oss, som for alle andre lag og ha støtte fra eget publikum på kampene. I den siste kvartfinalen hadde vi ordentlig støtte i Remmenhallen, og Haslumpublikummet var med å sette en ramme på den kampen som gjorde opplevelsen ekstra god for spillerne og meg selv. Jeg er helt sikker på at spillerne hevet seg et lite hakk takket være trøkket fra de tilreisende.

ØIF Arendal og Drammen møtes i den andre semifinalen. Hvem tror du står igjen som finalister når denne heftige semifinalen er over?

-Jeg har selvfølgelig tro på at vi skal gå videre. Også tror jeg at den andre semifinalen blir veldig jevn, og fort kan være avhengig av skadesituasjonen til de to lagene. Ut i fra avslutningen av seriespillet og kvartfinalene holder jeg en liten knapp på at DHK vinner 2-1 i kamper.