Historie fredag: Lynvingen André Lindboe – Elverum

Historie fredag: Lynvingen André Lindboe

Dagens historie omhandler en spiller som er en notorisk målscorer som venstre kantspiller på Elverums A-lag. Andrê Lindboe har en imponerende scoringsstatistikk opparbeidet gjennom flere sesonger.

I januar 2009 signerte 21-åringen Andre Lindboe fra Sandefjord kontrakt med Elverum håndball. Bakgrunnen for overgangen var at Sandefjord håndball fristilte sine spillere. Daværende trener i Elverum, Christian Berge, så etter en erstatter for skadede Daniel Kempf. Andrê var i tvil om han skulle svare ja og bryte opp med familie og venner for å flytte til Elverum. Heldigvis skrev han under på ei kontrakt som varte til 2011.

Trener Chr. Berge så at laget manglet en kreativ og uforutsigbar spiller og så nettopp det i Andrê. Han var i utgangspunktet venstre bakspiller, men ble i Elverum omskolert til midtback. En posisjon som var ny og uvant, hvor han blant annet skulle spille opp andre, han som var vant til å score selv.

Men så ville det seg slik at venstrevingen dengang, Morten Post returnerte til Danmark ved sesongslutt. Hva gjør laget nå? Jo, Andrê ble på nytt omskolert, denne gangen til vingspiller på venstre kant, en posisjon som han har den dag i dag.

Det skulle vises seg å bli et lykkelig valg. Andrê tok utfordringen på strak arm og ble en publikumsyndling ganske fort. Han fikk mange «ekstranavn» etter hvert som lynvingen, triksekongen, trollmannen, tryllekunstneren etc,. Kjært barn har mange navn! Han hadde et enormt potensiale, uttalt Chr. Berge. Han var en uforutsigbar spiller, en spiller med stor selvtillit og et stort skudd-reportoar.

Skal ta for oss litt statistikk. I den sort-hvite trøya i Elverum har han scoret utrolige 1571 mål (og det er før sluttspillet 2018 !).

Målene fordeler seg slik:

Champions League : 161 mål
EHF-cup : 88 mål
Eliteserien : 1006 mål
Sluttspill : 209 mål

Dette er imponerende tall og Andrè kan trygt kalles en «scoringsmaskin»!

Landskampstatistikken viser følgende: Han har 9 kamper på juniorlandslaget, 4 på rekruttlandslaget, 1 kamp på ungdomslandslaget og 59 kamper på A-landslaget. Han debuterte på herrelandslaget mot Tyskland i 2011. I tillegg har han også kamper på det norske Beach-håndballandslaget.

Skrevet av
Hein S. Ekeberg