Klart for semifinale mot Haslum – Elverum

Klart for semifinale mot Haslum

Søndag kommer Bærumslaget til Terningen Arena!

Fullt hus og kamp mot Haslum der vinneren i best av tre kamper kommer sluttspillfinalen. Det er duket for den første kampene mellom de to erkerivalene i norsk håndball. Haslum har mobilisert med nærmere 100 tilskuere som skal være med å gjøre sitt for at Bæringene tar det første stikket i Terningen Arena på søndag. Haslum tok seg imponerende videre etter å ha tapt første kamp i Halden. Etter dette slo de grusomt tilbake. Med seier i hjemmekampen var det duket for en avgjørende kamp i Halden. Der overbeviste Sten Stockflets lag stort. Med en komfortabel 34-29 seier kunne de rødkledde juble for semifinale.

Elverum på sin side fikk en tøff kvartfinaleserie mot Kolstad fra Trondheim. Etter en overbevisende første kamp, ble det mye tøffere i bortekampen. Elverum røk etter fire ekstraomganger og dermed måtte det en tredje kamp til for å bestemme hvem som fikk semifinalebilletten. Det stikket tok Elverum med en 33-27 seier i en kamp der det var jevnt helt frem til Gulliksen løp inn fem mål på rad på slutten av 1.omgang.

I årets sesong har Haslum og Elverum møttes 3 ganger. To ganger i serien og i kvartfinalen i cupen. I cupen var det Haslum som stakk av med seieren etter at de kjempet Elverum ut av stilen i Nadderud Arena. Håvard Aasheim gjorde livet surt for de svarte og hvite i denne kampen som Haslum vant 29-24. Veldig surt og kjipt tap for Michael Apelgrens Elverum.

I serien ca to måneder senere var det et revansjesugent Elverum som trakk det lengste strået. Etter å ha ledet 19-12 til pause så kontrollerte det inn til en 34-26 seier i Nadderud Arena. Også i denne kampen var det en keeper som ble kåret til banens beste spiller. Morten Nergaard hadde tatt frem storspillet denne kvelden.

Den siste kampen var i Terningen Arena for bare en måned siden. Elverum på krabbegir møtte en skadeskutt Haslum som mangler tre av sine beste spillere. Kampen endte med seier til Elverum 24-21 i en kamp ikke var en veldig god kamp av noen av lagene. Kevin Gulliksen ble toppscorer og banens beste for Elverum med sine 6 mål. For Haslum imponerte Nikolay Strickland i Thomas Kristensens skadefravær med sine 4 mål, og ble med det Haslums beste denne kvelden.

Uansett hvordan det har gått tidligere sesonger eller i det siste kampen så har det ingen ting å si. Alle kampene mellom lagene lever sitt eget liv uansett om det på papiret er en av lagene som er favoritt. Tidligere har Haslum vært det laget som har kjempet i seriefinaler, sluttspillfinaler og om andre titler med Elverum, men nå møtes altså de to største lagene de siste ti årene i en semifinale, der vinneren av hele sluttspillet får muligheten til å representere Norge i Champions League. I skrivende stund er det over 2000 billetter som er revet bort til søndagens kamp som har avkast 18:00 på søndag.

Om vi skal se på litt statistikk fra årets sluttspill så er det kantspilleren Thomas Kristensen som er den hyppigste målscoreren med sine 20 mål på tre kamper. For Elverum er det også en høyrekantspiller som setter flest baller i mål. Gulliksen er ett mål dårligere enn Kristensen så langt. På de neste plassene kommer Lindboe med 18 mål for Elverum, mens Anders Røe og Håvard Johannesen deler 2.plassen med 11 mål hver for Haslum. I antall mål har Elverum et snitt på 36,3, mens Haslum har 27,7. Men her har også Elverum spilt 20 minutter mer håndball(4ekstraomganger mot Kolstad).

Haslum ble som kjent det laget som fikk mest utvisninger mot seg i årets sesong. Bæringene er nummer to på listen med 10 utvisningsminutter i snitt. Elverum på sin side ligger midt på treet med 6 i snitt. Verdt å merke seg at begge har et høyere snitt i sluttspillet enn hva de hadde i serien. Råtassen til de svarte og hvite heter Nikolaj Mehl, mens hos Haslum er de fire spillere som er har like mange pålagte pauser som Mehl. Alle har tre utvisninger hver, altså snitt på en i hver kamp.

Uansett hvordan man vrir og vender på ting så er dette noe av det største man kan se av klubbhåndball i Norge denne sesongen. To lag som elsker å slå hverandre, der vinneren kan kalle seg storebror.

Avkast 18:00 på søndag! Hallen er full, og to lag som kommer til å blø for sine respektive drakter. Skaff deg billetter så fort som mulig.

Vi går for første stikk. HEIA ELVERUM!