Historie fredag: «Hvor ble du av Lazo Majnov?» – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble du av Lazo Majnov?»

Historiene fortsetter og vil noen uker framover omhandle spillere som har hatt et opphold i Elverum håndball opp gjennom årene. Vilkårlig valgt og vi har kalt historiene: "Hvor ble de av....?"

Vi starter opp med Lazo Majnov som er fra Skopje i Makedonia. Han signerte for Elverum håndball foran 2012-2013 sesongen. Han er 1980 modell og har nettopp fylt 38 år (26. april).

Den høyreiste Makedoneren er en fryktet målscorer og har sin plass som høyre bakspiller på banen. Slik også i Elverum da han signerte en ett års kontrakt med opsjon på ytterligere ett år. Han var tiltenkt en rolle i to-spann med Ari Stefansson på høyreback.
Han har erfaring fra Champions Leauge og landslagshåndball.

Han hadde framgang i Elverum, men skadet seg og strakk en brystmuskel under ei styrketrening. Han ble operert og sykmeldt. Iso Sluijters ble hentet inn og Lazo fikk ikke fornyet kontrakt med Elverum håndball.

Lazo reiste til Romania ved sesongslutt. Der ble han i 3 år og spilte for klubben Odorhei som han vant bl.a. Challenge cup med.

Ferden går så videre til Makedonia hvor han spilte en sesong for klubben HC Eurofam i 2016/17.

Idag spiller Lazo i Alnasr i Dubai og synes det er en flott by å være i. Men ved sesongslutt ønsker han seg tilbake til Makedonia hvor han ønsker å avslutte sin karriere. Lazo har kone og ei datter som nå har blitt 7 år.

Han synes han hadde en flott tid i Elverum. Her fikk han mange gode venner og han synes oppholdet var en opplevelse i en by med snille mennesker som lever og ånder for håndballen.

Lazo ønsker i fremtiden å bli coatch da han har god erfaring fra mange land som spiller: Makedonia (HC Eurofarm Rabotnik, HC Metalurg; Vardar Vatrost, Vardar PRO), Romania (HC Odorhei), Norge (Elverum håndball), Hviterussland (HC Meshkov Brest), Italia (Bologna United), og Croatia (RK Zagreb).
Han har scoret 187 mål i Challenge Cup, Cup Winner Cup, og EHF Champions League.

Han driver idag sin egen business i Makodonia hvor han har bygd seg opp et hjem for eldre med både selvhjelpere og syke passienter.

Livsvisdom til slutt: Hvis alle liker deg, har du sannsynligvis inngått for mange kompromisser i livet ditt. Hvis du liker alle, må du virkelig ha vært god til å ikke bry deg om andres feil og mangler.

God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg