Elverum til sluttspillfinale etter vanvittig avslutning på semifinalen(!) – Elverum

Elverum til sluttspillfinale etter vanvittig avslutning på semifinalen(!)

Den hvite horde sto imot presset fra Haslum og Nergaard stengte buret!

Elverum – Haslum 31-26 (12-18)

Med et fullsatt Terningen Arena kledd i hvitt var det lørdag kveld duket for tredje og avgjørende semifinale mot Haslum i sluttspillet.

Det er ikke ofte, men denne kvelden starter Elverum på motsatt side av banen enn normalt, foran Taiga’n starter de svarte og hvite jakten på sluttspillfinale i 1.omgang, men Haslum har ingen planer om å la det være så enkelt.

For det er Haslum som for alvor får tak på kampen fra start, ikke bare 0-1 og 0-2 men 0-4 står det på tavla før Elverums Nikolaj Mehl får redusert til 1-4, de første 5 minuttene er bare klabb og babb for Elverum og et heltent Haslum utnytter situasjonen maksimalt, Åsheim i Haslum-buret spikrer igjen buret fra start og Haslum setter forsvaret elegant mot et Elverum som ikke finner takta fra start.

Magnus Søndenå pådrar seg kampens og Haslums først 2.minutter, på  stillingen 1-4 etter 5 minutter, 1-1 blir stillingen under utvisningen etter en ny kanon av Mehl som legger på til 2-6, før André Lindboe får sette kampens første straffe sikkert bak Åsheim og 3-6. Ny 2-minutter til Haslum, denne gangen er det Kristensen som sender Fredriksen i gulvet på en Elverumskontring. Elverum klarer nok engang ikke å utnytte overtallet, det går fra 3-6 til 4-7, Haslum har sluppet heldige unna tross to raske utvisninger. Søndenå legger på til 4-8 før Kristian Krag Ørsted reduserer til 5-8. André Lindboe er fortsatt mester på straffe og reduserer til 6-9, i det Elverum også tar ut Nergaard og setter inn Emil Kheri Imsgard. Nergaard med kun en(!) redning i første omgang så langt. Det begynner å koke nå, Anders Røe pådrar Haslum nok en 2.minutter, mens Haslumtrener Stockfleth pådrar seg gult kort i det 16 minutter er spilt. Igjen klarer Haslum å holde unna, Elverum får ikke slippe til selv om de er i overtall og tar timeout midt i utvisningen, det går fra 6-9 til 6-10 til tross. Stian Andre Brevik får sin fjerde scoring for kvelden i det Haslum kontrer til 6-11 før Krag Ørsted reduserer til 7-11. Richard Hanisch viser fram slegga, 8-11 før han pådrar seg utvisning og Haslum får øke ledelsen på straffe til 8-12.

Elverum har gjort spillerbytte på så godt som samtlige spillerposisjoner i denne 1.omgangen, men Haslum står opp mot alt Elverum sender i krigen. Nå blir det en ny 2.minutter til Elverum der Krag Ørsted er litt sen i duellen. Emil Kheri Imsgard holder Elverum med i kampen og André Lindboe reduserer igjen på straffe. Haslum får to raske 2-minuttere men holder fortsatt godt unna, Stockfleth på Haslumbenken tar en timeout og nå setter Haslum inn det som kan se ut til å være nådesstøtet. fra 10-14 til 10-18 før Elverum får redusert på tampen av 1.omgang det er 12-18 på tavle når lagene går til pause i Terningen Arena.

Haslums spillere og supportere har hatt en drømmeomgang, et imponerende trykk fra de tilreisende supporterne fra Bærum denne 1.omgangen lørdag kveld.

2.omgang starter med et brak, Elverum har skrudd opp tempoet fra start, ny straffe og André Lindboe er skuddsikker fra hofta. Elverum ser ut som et nytt lag etter en liten pause i garderoben, et helt annet trykk i kampen, men Haslum står fortsatt på med et høyt trykk. Morten Nergaard er tilbake i mål, og starter med strafferedning tidlig i omgangen. Nå sitter den også på spillermål for Lindboe som flyr inn 15-19, før Nergaard er der igjen med sin fjerde redning i 2.omgang på fem minutter, kapteinen akter ikke å bli overjørt av laget fra Bærum.

Kampen har snudd totalt, nå er det Elverum som jager, Nergaard som redder og Haslum som ikke får det til å klaffe. André Lindboe setter sin 6.straffe, reduserer til 17-20 i det Haslum også pådrar seg en 2.minutter. Ny straffe til Elverum og nå skal Trond Tjemsland prøve å stoppe André Lindboe, men det nytter ikke i kveld og Lindboe setter til 7. straffe. Nå koker det i Terningen Arena, håndballbyen har fått trua igjen, Elverum tar timeout til stående applaus på stillingen 20-22, nå er Elverum overlegne på alt, men det kan snu fort.

Det er en magisk stemning som har bygd seg opp i Terningen Arena, fra en 1.omgang der de tilreisende fra Bærum nesten styrte showet også på tribunen, har Elverumspublikummet tatt over showet, taket i Terningen pulserer. Det er virkelig kamp igjen, publikum dytter Elverum framover på banen, og den sinnsyke viljen i Elverumsspillernes øyne er tilbake for alvor. Hanisch pådrar seg en 2-minutter i duell med Anders Røe, og Morten Nergaard redder den påfølgende straffen igjen(!), så viser Nikolaj Mehl fram sluttspillslegga si igjen, 21-22 og Nergaard redder igjen og igjen!

Nergaard har murt igjen! Røe makter ikke sette straffen forbi, Gulliksen setter en fantastisk flyver, Nergaard redder en rask overgang fra Haslum, Nikolaj Mehl med en magisk lobb over Åseheim i Haslumburet, Nergaard redder igjen – setter opp Gulliksen på en vakker kontring og det står 24-22 med 10 minutter igjen! Nergaard med 10 redninger på 14 skudd så langt i 2.omgangen, Elverum har fått blod på tann, publikum står på setene, den hvitkledde hallen har tatt tilbake den 3.semifinalen. Elverumsgutta flyr nærmest over banen på stemningen i hallen, Morten Nergaard viser verdensklasse i mål, og Haslum stresser med å avslutte på en håpløs Morten Nergaard! Vegard Sørlie Tennfjord tror knapt det han ser når Nergaard er der på et så godt som ferdigscoret skudd – trodde han!
Ny redning – ny kontring og Gulliksen er sikker 26-23 og det er knapt et menneske i hallen som ikke føler på gåsehudstemningen nå. Det er sluttspillmagi!

Tine Poklar danser seg igjennom Haslumforsvaret og blir tatt, det gir ny straffe til Elverum og hvem «ANDRÉ» enn Lindboe er der igjen med sin 8.scoring på straffe! 27-25 er stillingen før Nikolaj Mehl setter 28-25, Haslum svarer raskt men nå kan det da ikke ryke?

Magnus Fredriksen og Magnus Søndenå i duell om ballen, og det koker, kanskje litt over på Haslum-benken? Det blir hvertfall en 2.minutter til Haslumbenken i den situasjonen, med 56:50 på klokka. Nå rister det i taket på Terningen Arena og publikum står i ekstase når Richard Hanisch setter 29-26. Morten Nergaard redder igjen med to minutter igjen å spille, det gir Tine Poklar muligheten til å sette spikern i kista! 30-26 før Morten Nergaard ikke bare redder, men kaster i veg en ellegant bakchand pasning opp til Richard Hanisch i andre enden av banen som kontrer inn 31-26! Det er over! Det er Elverum som skal spille sluttspillfinale!

Gleden er til å ta og føle på, det som så ut til å være umulig etter en 1.omgang der alt så ut til å gå Haslums veg, snur til en ellevill jubel. Elverum løftes fram av håndballbyen – Den hvitkledde horde står #SammenForElverum gjennom en avgjørende 2.omgang og sammen tar hele Elverum seg til en ny Sluttspillfinale!

Søndag avgjøres det hvem Elverum møter i finalen! Følg med for billettslipp! Vårens vakreste eventyr fortsetter! Takk for en herlig semifinale!

Kampfakta:
Terningen Arena
Tilskuere: 1678

Mål Elverum: André Lindboe (11), Kevin Gulliksen(6), Nikolaj Mehl(6) Kristian Krag Ørsted (3), Richard Hanisch (3), Tine Poklar (2).
Banens Beste: Morten Nergaard

Toppscorer Haslum: Stian Andre Brevik (6)BB