Arendals Kenny Ekman om sluttspillfinale mot Elverum – Elverum

Arendals Kenny Ekman om sluttspillfinale mot Elverum

Vi har tatt en prat med Arendals forsvarskjempe Kenny Ekman før helgas 1.sluttspillfinale i Terningen Arena.

Kenny Ekman, etter en skikkelig fight med Drammen i semifinen, er Arendal nå klare for sluttspillfinale. Hvordan vil du oppsummere deres veg til årets sluttspillfinale?

Det har vært en lang og hard veg dit, etter mye varierende presasjoner. Så det var mange som tvilte på oss i sluttspillet, men vi slo voldsomt tilbake og gjorde 2 gode kamper mot Fyllingen, så ventet ett sterkt Drammen-mannskap og det gikk til 3 kamper. Vi gjorde en god første kamp, hadde sjansen til å avgjøre i 2.kamp i Sør Amfi, men det endte med mageplask. Tredje og avgjørende kamp i Drammen ble en veldig jevn kamp, men vi var sterkest og sto igjen som vinnere etter 60 minutter.

Når vi snakker med deg før sluttspillet, var du helt klar på at drømmefinalen var å møte Elverum. Er du fornøyd nå som det ble en realitet?

Alle som så oss i fjorårets finale, vet hva jeg snakker om. Det var magisk stemning i begge arenaene, finalen inneholdt alt. Så jeg er veldig fornøyd med at det er vi og Elverum som står i finalen igjen!

Alt er lagt tilrette for en ellevill sluttspillfinale mellom to lag som ikke bare fighter for fullt ute på banen men som også har en fantastisk ramme i publikum. Hva betyr denne helheten i oppgjørene for deg som spiller?

Terningen Arena og Sparebanken Sør Amfi kan man se store likheter ved. Det er sjukt magisk stemning, de to beste supporterklubbene (Svermen og Taiga’n), så det er jo helt fantastisk å spille med en slik ramme.

Vi får en reprise fra fjorårets magiske sluttspillfinale når Sørlendingene ØIF Arendal nå møter Østerdølene i Elverum Håndball. Da seiret dere i første kamp i Terningen Arena, men ble slått etter eksteaomganger i Sør Amfi og måtte gi tapt i den avgjørende 3.finalen i Terningen. Vi tipper dere er revansjesugne alle man i sør nå?

Vi er veldig revenasjesugne etter fjoråret, vi gledrr oss til å gå inn i denne finaleserien, og nå er det på tide at vi dytter Elverum ned fra sluttspillstronen.

Du er en av spillerne som virkelig skaper temperatur i kampene. Det får det til å koke litt ekstra for begge lag. Det er akkurat slik du vil ha det vel?

Det er en spillestil jeg har, jeg setter standarden i vårt forsvar. Temperatur i kampene elsker jeg, og jeg er vel fort en av de som gjør temperaturen stigende i kampenen.

Det er bare dager igjen til til årets 1.sluttspillfinale kastes igang i Terningen Arena. Hva blir viktig for dete for å få den beste starten på denne finalen?

Det er viktig at vi får vårt aggresive forsvar til å fungere og at vi har bra med målvaktsredninger. I tillegg må vi holde oss til disiplinert angrepsspill.