Vi tar imot ØIF Arendal til 1.Sluttspillfinale – Elverum

Vi tar imot ØIF Arendal til 1.Sluttspillfinale

Søndag er det klart for sluttspillfinale, er du klar for gåsehud og håndballmagi i Terningen når to av Norged beste lag barker sammen?

Etter et håndballdrama som kanskje aldri får oppleve igjen så tok Elverum seg til en finale i sluttspillet på bekostning av Haslum. I år som i fjor er det Arendal som står på motsatt side, etter at de slo Drammen etter å ha vunnet begge bortekampene i Drammenshallen. Elverum slo som kjent ut Haslum etter at bæringene satte ett skikkelig støkk i de svarte og hvite med å lede med hele åtte mål på det meste.

I fjorårets finaler var det også Elverum som hadde fordelen med to hjemmekamper om det går til tre kamper. Første kampen den gangen endte med seier til Arendalittene med sifrene 24-21 i en kamp der Tine Poklar sto over med karantene. Banens beste for Arendal i den kampen var den brasilianske keeperen Cesar Alemeyda som nå spiller i spansk håndball. Arendals toppscorer var August Pedersen med 8 scoringer. Pedersen spiller venstrekant og er kanskje den spilleren til Arendal som er nærmest en god internasjonal karriere.

I kamp to var det Elverum som vant 30-29 etter ekstraomganger. I den kampen var Josip Vidovic ekstremt viktig med sine 7 mål, og Sondre Paulsen ble kåret til banens beste spiller. Begge spillerne er i dag viktige brikker for Marinko Kurtovic. Vidovic blir sett på som ligaens beste spiller, mens Paulsen er veldig anvendelig spiller som kan bekle både høyreback og høyrekant. Paulsen er også en tidligere landslagsspiller for Norge. Arendal er avhengig av at disse to guttene er på topp for å vinne den første kampen i Terningen Arena på søndag.

Den tredje og avgjørende kampen i fjorårets sluttspill vant Elverum 25-20 etter at Tine Poklar ble toppscorer med 7 mål. For Arendal ble nok engang Sondre Paulsen kåret til banens beste, men både Eirik Heia Pedersen og Laurits Rannekleiv spilte vitale roller for sørlendingene.

I årets finale er det en rekke nye spillere på begge lag. Arendal har ikke bare hentet én keeper ute i Europa. Først hentet de Uros Tomic, men etter at serberen ikke leverte like godt som de håpet har de også hentet inn en målvakt fra Østerrike. Thomas Bauer er nok ingen billig mann i Arendal etter at han leverte et godt EM-sluttspill i januar. Bauer er en viktig mann for Kurtovic og ØIF Arendal.

I tillegg til målvaktene har Arendal hentet inn Maximilian Jonsson. Svensken med en fortid i Nøtterøy kom til Arendal i januar og er spilleren som skal skyte de svarte og røde til sluttspillgull. Den venstrehendte bakspilleren har en slegge av en arm og er også en knalltøff forsvarsspiller.

Da lagene møttes i seriekampen i høst vant ØIF Arendal 31-30 foran 1265 tilskuere i Terningen Arena. I den kampen ble deres strekspiller Jesper Munk Johanson toppscorer med hele 8 mål. Den danske linjespilleren som kom fra Team Sydhavsørne før sesongen var virkelig god i denne kampen. Etter dette har han slitt litt mer, men mot Elverum har nok han funnet godfølelsen.

I årets sluttspill har en annen av Arendal storsigneringer våknet. Den svenske skytteren Martin Lindell har gjort 29 spillemål på fem kamper så langt, og er med det nummer to på listen, bak August Pedersen. Lindell som slet med skader store deler av høstsesongen har blitt en nøkkelspiller for Arendal. Arendal har ikke altfor mange spillere på scoringslistene i årets sluttspill, så de er veldig avhengige av at 7-8 spillere har dagen om de skal spille opp mot sitt beste.

Kampstart er 20:30 på søndag, og vi trenger din hjelp i hallen.

HEIA ELVERUM