Elverum sikret første stikk i finalen! – Elverum

Elverum sikret første stikk i finalen!

Ingenting avgjort, men det står 1-0 i kamper, der det spilles best av 3.

Elverum -ØIF Arendal 25-20 (15-11)

Det var ingenting å si på rammen rundt den første finalekampen som ble spilt søndag kveld. Taktmarsj av supportere til arenaen, korpsmusikk, matservering, direktesendt radio med daglig ledere, trenere og gamle kjenninger og ikke minst en fullstappet Terningen Arena kledd i hvitt (med untak av bortimot 70 tilsreisende fra Arendal).

Det satte standarden for en god og intens håndballkamp på banen i Norges Tøffeste Håndballarena.

Det var Arendal som fikk grep om kampen fra start og ville mest fra start, gikk raskt opp i 0-3 før Elverum fikk bli med på leken. Et par 2 minutter til gjestene ga fort kampen den temperaturen en finale skal ha, og det gjorde sitt til at Elverum hang med litt ut i omgangen, tross en noe krevende start, viste Elverum at de hadde knekt forsvarsluka til Arendal og selv sett en effektiv blokkade i andre enden.

For det var Elverum som tok over showet herfra, med hvitkledd publikum i ryggen startet først opphentingen før rykket kom og ga Elverum en 15-11 ledelse til pause. Da hadde blant annet Kevin Gulliksen, Kristian Krag Ørsted, Richard Hanisch og Magnus Fredriksen satt seg på scoringslista.

I pausen hyllet de publikum den fantastiske dugnadsgjengen som nok et år dro hjem tittellen Årets Arrangør i Eliteserien, til stor jubel og glede for alle de som legger ned utallige timer uke etter uke for at vi skal ha den beste rammen rundt kampene, og for å løfte #NorgesTøffesteHåndballshow.

Tilbake i 2.omgang er det Elverum som fortsetter å øke på til 16-11 på straffe fra Ørsted før Arendal viser at de ikke har kommet til Elverum for å bli overkjørt. De henger med og tar noe innpå, som følge av at Elverum ikke får satt sine sjanser i mål.

Når Emil Kheri Imsgard stopper en Arendalstraffe og viser hvem som sjefen, løsner det for Elverum som igjen får kontroll på kampen. Jonas Burud er svært delaktig når kampen er i den avgjørende fasen, dunker inn to mål på vakkert vis og jubler av glede foran en fullsatt Terningen Arena. Når også André Lindboe vil være med på showet på tampen er det ingen som kan hindre Elverum i å ta det første stikken i årets sluttspillfinale.

En god kamp av Elverum, som står sammen kollektivt og produserer jevnt og trutt gjennom kampen, og hindrer Arendal i å skape sjanser i angrep.

Fredag spilles ny kamp i Arendal, da går begge lag på banen med ett mål, og det er seier.

Kampfakta:
Terningen Arena
Tilskuere: 2180

Mål Elverum: Kevin Gulliksen(6), Magnus Fredriksen(4), Kristian Krag Ørsted(4), André Lindboe(3), Jonas Burud(3), Richard Hanisch(2), Tine Poklar (2)BB, Nikolaj Mehl(1)

Toppscorer Arendal: Sondre Paulsen (7) BB