Det er klart for 2.finale i Sluttspillet, turen går til Arendal! – Elverum

Det er klart for 2.finale i Sluttspillet, turen går til Arendal!

2.finalekamp står for tur, det er tid for bortekamp i Arendal, og det kommer til å koke i 60 minutter!

Etter at vi tok første stikk i den første finalekampen er det nå duket for kamp nummer 2 i Sør Amfi. I første kampen vant Elverum komfortabelt 25-20 mot Arendal etter at Tine Poklar dro det meste av lasset i den kampen, sammen med toppscorer Kevin Gulliksen. For Arendal var Sondre Paulsen den mest fremtredende spilleren med sine 7 mål. Begge lagene har et høyere nivå inne enn hva de viste i den kampen, så det blir spennende å se hvordan Arendal angriper på sin hjemmebane.

I Terningen Arena fikk ikke de svarte og røde fra Sørlandet nok flyt i angrepsspillet og dermed fikk Elverum kampen inn i sitt spor. Denne gangen er det Arendal som har fordelen med hjemmebane, men Elverum må ta den lange bussturen sørover. Marinko Kurtovic har nok snakket mye om hvor viktig det er å eie kampen fra start.

Lagene har møttes mange ganger tidligere i Sør Amfi, men i fjorårets sluttspillkamp mellom lagene ble det heldramatisk. Elverum vant med minst mulig margin etter ekstraomganger. I årets seriekamp var det et revansjesugent Elverum som vant hele 37-27 etter å ha ledet med 9 mål til pause. Det kommer garantert ikke å skje denne gangen. Det kommet garantert å bli jevnt mellom lagene som har de beste supporterne i Norge.

Arendal har en litt svakere stall enn Elverum, men første sjueren har høy klasse, i tillegg har de gode spillere som Martin Lindell, Uros Tomic, Laurtis Rannekleiv å hive ut på banen om de andre ikke har dagen. I tillegg har de en svensk storskytter i Maximilian Jonsson som er på vei tilbake fra skade. Svensken kan bli tungen på vektskålen om han entrer banen fredag 18.mai.

I målet har Thomas Bauer ikke levert helt opp mot forventningene, men i bakhånd har de serberen Uros Tomic som sto godt i forrige kamp mot Elverum. Tør Kurtovic å bytte ut førstevalget Bauer i en avgjørende kamp? Vi bak tastaturet tror ja, men svaret får vi ikke før 18:15 på fredagen. Uansett hvem som står så må de matche Elverums målvakts trio denne kvelden.

For Elverum gjelder det å gjøre bedre prestasjon på bortebane enn hva de har gjort tidligere i sluttspillet. Både mot Kolstad og Haslum røk de svarte og hvite på tap. Spesielt kampen mot Kolstad var en svak match, men mot Haslum var de uheldige som ikke tar seg videre over to kamper. I denne matchen må de få i gang forsvarsspillet fra første sekund. Gjør Elverum det så får en målkåt Kevin Gulliksen løpe inn noen enkle baller og det vil gi en god trygghet i laget. I tillegg har Elverum Michael Apelgren og Raymond Hamar på benken. De gutta har vært med på det aller meste og har nok sett for seg alle mulige kampscenarioer til denne kampen.

Med seier så kan de vi sette oss på bussen hjem med sluttspillgull, men med tap så blir det en avgjørende kamp på tirsdag. Vi håper at du blir med til Arendal for å støtte gutta.