Tap på Sørlandet mot Arendal – Elverum

Tap på Sørlandet mot Arendal

En jevnspilt kamp som dessverre ender med tap for de svarte og hvite fra Elverum

Arendal-Elverum 33-29(17-14)

Det var en jevn start i Sør Amfi der begge lagene kjente hverandre godt fra tidligere. Elverum fikk etter hvert et lite overtak på kampen i det de ledet 8-5 over hjemmelaget fra Arendal. Bakerst har de noen redninger og fremover er det mange som meldte seg på.

Arendal går fra 5-8 til 8-8 etter at Elverum gjør en del tekniske feil fremover. Like etter fikk Sondre Paulsen muligheten til å sende hjemmelaget i ledelsen fra sjumeteren, men nok en gang reddet Nergaard en straffe fra Arendal. Arendal gikk allikevel opp i ledelsen i det deres forvarssjef Kenny Ekman satte inn en 9-8 ledelse til Marinko Kurtovics gutter. Etter 20 minutter satte Sander Simonsen inn en 12-8 ledelse for hjemmelaget. Elverum var i denne perioden inne i en svært dårlig perioden. Arendal satte altså 6 mål på rad før Lindboe reduserte fra straffemerket.

Kevin Gulliksen satte tre kjappe på rad og Elverum hadde etter 23 minutter spilt seg inn igjen i kampen. Elverum gikk fra 8-12 til 12-12. Noen kjappe redninger fra Nergaard var nok til at Elverum kom tilbake i denne intense sluttspillfinalen.

Arendal svarte veldig godt, og i den neste perioden var det hjemmelaget som scoret tre på rad. To av dem var i åpent mål etter at Elverum tok ut keeperen sin i undertallet da André Lindboe var utvist. Kampen var på mange måte en berg- og dalbane der lagene scoret ett par mål og deretter kunne de slippe inn noen mål. Arendal var sterkest inn mot pause og ledet 17-14 i det lagene gikk i garderoben.

Det var vertene som startet best i 2.omgang med to kjappe scoringer og en ledelse på 19-14, men Elverum og Richard Hanisch fikk en redusering og i angrepet etterpå fikk Jesper Munk en utvisning etter at han traff Tine Poklar i ansiktet, til Arendals store frustrasjon. I overtallet til Elverum brant André Lindboe sitt første straffekast, men de svarte og hvite fikk tak i returen. Kevin Gulliksen fikk æren av å sette Elverum 16 mål i kampen med sin sjette scoring. Lindboe fikk sin straffescoring i det han reduserte til 17-19 etter 36 minutters spill.

Lindboe satte sin fjerde straffe i det han lekte med Uros Tomic etter 9 minutter av 2.omgang. En leken trick sørget for at Elverum kun va målet bak. Elverum fikk mange straffer denne omgangen. Like etter fikk Lindboe nok en gang muligheten, og nok engang satte han ballen bak bauer. I samme situasjon fikk Sondre Paulsen en utvisning for å kjefte på dommerne.

Etter 42 minutter spilt utlignet Kevin Gulliksen til 21-21 etter han leste spillet godt i det han snappet en ball og han kunne løpe inn en enkel ball for de svarte og hvite. Arendal svarte igjen veldig godt på Elverums gode periode. Med to kjappe mål var de igjen foran med to mål i denne kampen som virket som å ha alt. Stemningen i Sør Amfi var helt fantastisk.

Elverum svarte godt igjen på Arendals overtak. Mehl limte inn en ball før Poklar skaffet nok en straffe for de svarte og hvite. Lindboe var sikkerheten selv, og i samme situasjon snakket Arendal på seg sin andre utvising i kampen. Denne gangen var det Thomas Bauer som ikke valgte de rette glosene ovenfor dommerparet.

Etter 48 minutter satte Magnus Fredriksen inn 25-24 til Elverum etter at Arendal gjorde en teknisk feil. Men bare to minutter senere satte Maximilian Jonsson inn en ny ledelse til Arendal etter at de hadde to kjappe mål. Men André Lindboe utlignet nok en gang fra straffemerket. Like etter ledet Elverum igjen etter 52 min. Hansich banket inn 27-26 til Elverum i overtall.

Men som ofte før i denne kampen så scoret Arendal de to neste målene. I det uret viste 56 minutter løp Aleksander Børresen seg fri på linjen, og pasningen fra Fredriksen var utsøkt. 28-28 sto det på resultattavla på dette tidspunktet. Uheldigvis for Elverum satte Eirik Heia Pedersen inn en ny ledelse til Arendal og Jonas Burud ble utvist.

Med 2.30 igjen å spille tok Elverum sin siste timeout på stillingen 30-28 til hjemmelaget fra Arendal. Arendal får kaste to baller i det tomme buret til Elverum og de ledet 31-29 før Tine Poklar satte ballen i mål for Elverum. Arendal ledet 31-29 med 1.30 igjen.

Arendal er det beste laget på slutten av kampen og vinner dermed fortjent 33-29.

Kevin Gulliksen var Elverums beste spiller denne kvelden.

Det fine med det er at vi får nok en herlig håndballkamp i årets sesong. På tirsdag smeller det i Terningen Arena.