Historie fredag: «Hvor ble du av?»- Sigurdur Ari Stefansson – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble du av?»- Sigurdur Ari Stefansson

Vi fortsetter å grave etter tidligere Elverumsspillere i vår historiespalte!

Ari er en av flere islendinger som har havnet i Elverum for å spille håndball. Uvisst av hvilken grunn så har fler av dem blitt boende.
Ari er en av dem.

Han ble født på Vestmannaøyer på Island i 1982. Ei øy med lite vegetasjon og tøffe værmessige forhold. Overgangen til Elverum og de dype skoger gikk overraskende bra. Han trivdes, men når sant skal sies så savnet han sin familie på Island.

Men han var kommet til Elverum for å spille håndball. Før sesongen 2005/06 fikk han høre om interessen i Elverum håndball og han kom til klubben for gjestespill. Klubben likte det de så og den høyreiste, lysluggen undertegnet en 1+1 kontrakt.

Det første året endte meget bra og det ble skrevet og utvidet til en 2 års kontrakt. Ari ble en viktig bidragsyter i målprotokollen så det ble flere kontrakter etter hvert.

Ari ble godt mottatt av det kresne Elverums publikummet. Han ble positivt overrasket det første året over hvor bra alt gikk. De gode resultatene ute på banen gjorde at han også ble sett opp til utenfor banen noe som betydde mye for Ari.

Sportslig fikk han oppleve mange fine triumfer med bla. spill ute i Europa:
– EHF Cup i 2012/13
– Cup Winners Cup 2010/11
– EHF Cup 2008/09
Noen Champions League kamper fikk han dessverre ikke med
seg, men han sopte med seg flere titler i den hjemmelige serien.

Spesielt husker han sluttspillet i Bergen godt. Fra å være ‘underdogs’ på forhånd til å feie Drammen av banen i en meget overraskende seier var stort! Drammen med spillere som Frode Hagen og Glenn Solberg i spissen skulle i utgangspunktet overkjøre lille Elverum, men slik skulle det ikke gå. En meget overraskende triumf etter en svak start på sesongen, men som endte med at de kvalifiserte seg til sluttspillet og tok ‘hele kaka’!

For Ari har tida i Elverum vært en slags ‘opptur’ hvor han føler at han har bidratt til klubbens sportslige vekst.

Ari og samboer ventet sitt første barn og ville nærmere hennes familie i Nordland. Ari fikk kontrakt med Bodø håndballklubb. Men de savnet Elverum og etter 1 år var de tilbake og han tegnet en 2-års kontrakt med EHH.

Selv om det som nevnt bor flere Islendinger i Elverum, så et det bare Axel han har kontakt med i dag.

Ari fikk sin utdannelse her som biloppretter, men et nå ansatt som takstmann i samme firma.

Ari løper ikke ‘dørstokken ned’ for å se håndball i Terningen Arena, så det blir helst TV-kamper fra sofaen hjemme.

Ari ville ikke helt gi slipp på den praktiske delen av håndballen og takket ja til å trene rekrutt damene i Storhamar Håndball. I 3 1/2 år
var han der, men nå er det slutt.

Ari og hans Ida Sofie er gift og har to døtre på henholdsvis 7 og 4 år. De bor i eget hus. Men det begynner å bli litt lite plass da de venter familieforøkelse i månedsskiftet oktober-november. Stas!

Både Ari og Ida Sofie har i dag gode jobber de trives med. Her har de sitt nettverk og de har det godt i Elverum!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg