GULL!!!!!!!!! – Elverum

GULL!!!!!!!!!

SLUTTSPILLMESTERE 2018!

Elverum-Arendal 35-24(16-12)

Det var Elverum som startet best i Terningen i denne finalen. Kevin Gulliksen satte 1-0 etter at Elverum startet med en dobbelflyver som løftet det hvite publikummet opp mot taket. Men Arendal svarer bra. Etter 5 minutter var de to finale lagene like langt på stillingen 2-2 etter at August Pedersen kontret inn en ball etter redning på Bauer.

Lagene fosset frem i angrep. Bare to minutter senere var stillingen 5-4 til Elverum etter at Magnus Fredriksen satte en ball etter et gjennombrudd mellom ytterste og nest ytterste mann hos Arendal. Tine Poklar sørget for at Elverum ledet 7-5 etter 9 minutter. Det var første gang i kampen at et av lagene ledet med to mål. Men bare minuttet senere var stillingen 7-7 etter to kjappe scoringer fra gjestene.

Tine Poklar satte sin tredje scoring etter 11:40 spilt. Elverum hadde fått i gang angrepsspillet, men akkurat som Arendal så slet de svarte og hvite defensivt. Elverum hadde en gyllen mulighet til å øke til 12-9, men for en gangs skyld klarte ikke Gulliksen å overliste Tomas Bauer i Arendal målet. Marinko Kurtovic luktet lunta og ok en timeout etter 15:40 spilt.

Men Elverum klarte å gå opp i en ledelse på tre mål. Richard Hansich lurte to mann og spilte Fredriksen på blank goal. Fredriksen gjorde ingen feil alene med Bauer og Elverum ledet 12-9 etter 17 minutter. Men Heia Pedersen reduserte i angrepet etterpå i denne nervepirrende finalen.

Kampen første utvisning fikk Arendal etter 21:30 spilt. Elverum ledet 13-11 før utvisingen. Elverum klarte ikke å vinne perioden som endte 0-1. Maximillian Jonsson var den eneste som satte ballen i mål i denne perioden. Etter kremmerhus av en scoring.

André Lindboe satte sin tredje straffe på rad etter 24 minutter etter at Gulliksen ble tatt i det han hoppet inn fra kant. Lindboe sørget for at de svarte og hvite ledet 14-12. Morten Nergaard måtte ut med skade etter at han kolliderte med en av sine egne spillere. Emil Imsgaard kom inn i målet for vertene. Imsgaard kom inn på ett straffekast, et straffekast hamargutten reddet mesterlig.

Elverum fikk sin første utvisning etter at Poklar ble med på en rundtur på ryggen til Eirik Heia Pedersen. I denne vant Elverum 1-0 etter en fantastisk scoring fra Lindboe fra 10 meter. Bakover reddet Imsgaard igjen mesterlig, denne gangen fra Simonsen på kanten. Elverum gikk til pause på stillingen 16-12 etter at Imsgaard holdt nullen ut omgangen.

Magnus Fredriksen fikk æren av å sette den første ballen i den 2.omgangen. Elverum ledet med fem mål etter 32 minutter, men Eirik Heia  Pedersen satte den første ballen bak Imsgaard denne kvelden. 2.omgangen var lik den første, mye mål til begge lagene og to lag som fosset i angrep.

Jonas Burud satte 20-16 til Elverum etter 36:30 spilt. Elverum vartet opp med et fantastisk angrepsspill som høyrebacken fikk æren av å sette i mål. Bakover hadde Elverum fortsatt de samme problemene mot et velspilt Arendal.

André Lindboe økte til 21-16 etter 39:30 spill. Elverum var i overtall i denne perioden, og Jonas Burud fant kantspilleren som var sikkerheten selv fra kanten. Maximillian Jonsson reduserte like etterpå for Arendal. Kantspilleren lekte også inn 23-18 etter 42:20 spilt, og sekunder etterpå reddet Imsgaard igjen og denne gangen var det kantkollega Gulliksen som satte inn neste goal. Kurtovic svarte igjen med en timeout.

Tine Poklar økte til 7 mål ledelse etter 44 minutter spilt. Elverum virket i denne perioden taktisk bedre enn gjestene, men verken Kurtovic eller Apelgren så på kampen som avgjort. André Lindboe økte til 8 mål etter 46 minutter. Lindboe holdt lekestue med Bauer fra straffemerket. Elverum fortsatte å løpe inn baller denne omgangen. Etter 47 minutter ledet Elverum 27-18 og luften begynte å gå ut av ballongen for gjestene. Like etter økte Poklar til en ledelse på ti mål med 12:30 igjen å spille.

Etter timeouten er det Arendal som får det neste målet, og de hadde muligheten til å få enda ett, men igjen ville unggutten fra Hamar det annerledes. Denne gangen var det Sondre Paulsen som brant fra straffemerket. Etter 51 minutter ledet Elverum 30-21.

Makan til kunststykke en det Lindboe serverte fem minutter før slutt skal man lete lenge etter. En 360grader og en trick gjorde at Elverum ledet med hele 11 mål. Elverum hadde allerede sørget for at gullet ble der det hører hjemme i denne følelsesladde kampen. Elverum var best i den 2.omgangen vant fortjent 35-24 etter at Nikolaj Mehl leverte show og Jonsson satte ballen i mål.